Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților nu sunt de acord cu introducerea unui pașaport de vaccinare

ro

01 Mar, 2021 00:00 1268 Marime text
  • Doar 41% dintre respondenți sunt de acord cu pașaportul de vaccinare
  • Peste jumătate sunt împotriva pașaportului de vaccinare

Respondenții la sondajul de opinie inițiat de cotidianul ZIUA de Constanța au considerat că nu ar fi oportună existența unui pașaport de vaccinare. Chiar dacă în ultima săptămână, dorințele statelor membre UE înclină spre introducerea unui astfel de document, care să demonstreze că persoană s-a vaccinat pentru a nu mai intra în carantină/izolare.

Au tot apărut fel și fel de păreri legate de acest document, cum că ar încălca drepturile omului și libera circulație. Totuși, specialiștii spun că ar ușura, pe de altă parte, verificarea persoanelor care călătoresc, fără să mai fie nevoie de un test PCR negativ pentru a intra într-un alt stat.



În urma sondajului, în ultima săptămână au răspuns peste 470 de persoane la întrebarea „​Sunteți de acord cu introducerea unui pașaport de vaccinare?”. 41% dintre respondenți sunt de acord cu introducerea unui astfel de document, pe când 57% au spus vehement „Nu”. 2% au ales varianta „Nu știu”.

Printre comentariile transmise, pe lângă cele de tip „Nu”, „Nu sunt de acord”, au fost câteva argumente. Redăm mai jos o parte din comentariile lăsate:

„De acord. Hai, sa încetam sa nu mai fim “Gica contra”. Sa punem “mâna pe carte”, sa ne informam corect și sa fim responsabili”.

„Ma deranjeaza ca se impune vaccinarea pentru libera circulatie”

„Cei care raspund cu nu sunt fix cei care nu doresc sa se vaccineze si evident aplica regula de clasa a 2 a daca eu nu pot circula liber de ce sa circule cei vaccinati. Te poti vaccina daca vrei sau nu, ai de ales, dar cei care se vaccineaza de ce sa nu aiba acest beneficiu al liberei circulatii?”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii