Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Majoritatea participanţilor sunt de acord cu amendarea persoanelor care nu ţin cont de indicaţiile salvamarilor

ro

13 Aug, 2018 00:00 1360 Marime text
În intervalul 6-12 august 2018, cotidianul ZIUA de Constanţa a chestionat cititorii cu privire la un subiect delicat: posibilitatea ca cei aflaţi pe litoral şi care nu respectă indicaţiile salvamarilor să fie sancţionaţi.
 
Vorbim aici de faptul că unii oameni ignoră semnificaţia steagurilor de avertizare arborate, care le indică celor aflaţi pe plajă că marea este agitată şi curenţii puternici şi de aceea nu trebuie să intre în apă.
 
Astfel, am întrebat cititorii ziarului următorul lucru: „Credeți că ar trebui să existe o autoritate care să le aplice amenzi celor ce nu respectă steagurile arborate de salvamari?”. 448 de persoane au răspuns la întrebare, dintre care 86% au optat pentru „DA”, iar 14 procente pentru „NU”.
 
De asemenea, o parte dintre cititori au transmis şi sugestii legate de acest subiect, dintre care amintim:
 
„Sunteți absolut absurzi. Salvamarii din MAMAIA sunt băieți extraordinari, începând de la Modern pana in Mamaia Nord, se ocupa extrem de mult de tot ceea ce ţine de salvarea turiștilor, în toate articolele se precizează despre turiști că salvează înecații, că ambulanţa îi salvează. Nu serios? Câți dintre voi ați intrat în apă sa scoateți un om pe care îl atenționați că e prea periculos ceea ce face și el nu dă nici doi bani pe tine, iar apoi injuriile sunt tot pentru salvamari, sunt oameni ca voi toți ceilalți care își riscă poate viața pentru a le salva pe ale altora de multe ori. Și o spun pentru că îi văd zilnic implicându-se și turiștilor nu le pasa efectiv. Așa suntem noi românii, nemulțumiți și plini de noi, v-aş da o zi de salvamar sa vedeți cât este de frumos dar greu în acelaşi timp sa te confrunți cu fel și fel de oameni..”
 
„Am fost salvamar timp de 4 ani și da, ar trebui sa avem pe cineva cu noi care sa aplice amenzi. Ok, înțeleg vrei să faci baie, vii de la 500, 600, 700 de km, dar trebuie să fii atent, marea nu te iartă!
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii