Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Gigi Chiru şi Vergil Chiţac, preferaţii celor cu „simpatii liberale“ pentru Primăria Constanţa

ro

14 Sep, 2015 00:00 4146 Marime text
În ultimele două săptămâni, cotidianul ZIUA de Constanţa a derulat un sondaj de opinie adresat celor cu „simpatii liberale“, pentru a afla cine se află în fruntea preferinţelor acestora în ceea ce priveşte fotoliul de primar al Constanţei în 2016.
 
Anul electoral care se apropie aduce la Constanţa o pleiadă de nume ale aspiranţilor la funcţia de primar. Antrenamentul preelectoral a fost intensificat şi de demisia (nesperată şi neaşteptată) a lui Radu Mazăre din funcţia pe care a ocupat-o netulburat vreme de 15 ani. În contextul acestui prim sondaj de opinie dintr-un serial cu mai multe episoade ce vor urma, am avansat cinci nume ale candidaţilor care ar fi putut intra într-un sondaj intern derulat de PNL Constanţa. Cele cinci nume înaintate până ieri au fost: Robert Boroianu, Ramona Mănescu, Vergil Chiţac, Iustin Fabian Roman şi Gigi Chiru.
 

Sondajul s-a încheiat pe data 13 Septembrie 2015

Dintre cele peste 1.000 de voturi primite, senatorul Gigi Chiru a primit cele mai multe credite, având o cotă de „popularitate“ de 29% printre cititorii care au votat, urmat îndeaproape de Vergil Chiţac, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ Constanţa, cu 25% dintre voturi, şi de europarlamentarul Ramona Mănescu - 24%. În cursul săptămânii trecute însă, Ramona Mănescu a declarat că nu a crezut niciodată că ar fi cel mai bun candidat pentru Primăria Constanţa şi că îl va sprijini pe Robert Boroianu, care a primit 14% dintre voturi. Ultimul, dar nu cel din urmă, este Iustin Fabian Roman, care a fost votat de 8% dintre participanţii la acest sondaj.

Citeşte şi:

Ramona Mănescu nu dă mandatul de eurodeputat pe cel de primar
„Îmi este mai uşor să promovez interesele Constanţei“

 
Robert Aurel Boroianu este copreşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa. El este, de asemenea, acţionar la SC Gepeto Impex SA şi la SC Euro Gepeto SA.

Ramona Nicole Mănescu, născută la Constanţa, este europarlamentar PNL (2007-prezent), activând în cadrul Partidului Popular European. A fost ministru al Transporturilor până în februarie 2014.

Contraamiralul prof. univ. dr. ing. Vergil Chiţac este rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ Constanţa. Începând cu anul 1987, a parcurs treptele ierarhiei didactice universitare la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, fiind în prezent profesor universitar. În perioada 2000-2004, a îndeplinit funcţia de decan al Facultăţii de Marină Civilă, din martie 2004 până în iulie 2010, a fost prorector al Academiei, iar în prezent, este comandantul (rectorul) instituţiei.

Iustin Fabian Roman este consilier în Consiliul Local Municipal Constanţa din partea vechiului PDL. Este om de afaceri şi se află la primul mandat de ales local. Este, de asemenea, prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa.

Gigi Christian Chiru este senator în Parlamentul României din partea fostului PDL, în Colegiul uninominal 4 Constanţa. A fost, până în 2008, consilier local PDL la Eforie. La alegerile din iunie 2012, Chiru a candidat la Primăria Constanţa. Anul acesta, el a demisionat din funcţia de copreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa.

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Constantean 14 Sep, 2015 08:59 Chiru va fi primarul Constantei ,se stie asta !