Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Cum apreciaţi iniţiativa Guvernului de debirocratizare a administraţiei publice şi instituirea „Comisiei de tăiat hârtii“?

ro

07 Mar, 2016 00:00 6203 Marime text

De câteva zile, a fost lansată platforma maisimplu.gov.ro, cunoscută sub numele de Comisia de tăiat hârtii. Comisia de tăiat hârtii, proiectul Guvernului Cioloş de reducere a birocraţiei din instituţiile de stat, a primit până acum numeroase propuneri din partea cetăţenilor privind hârtiile care ar trebui „tunse“. Proiectul este implementat de Cancelaria prim-ministrului, în parteneriat cu Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic.
 
Ideea înfiinţării unui astfel de organism a venit într-o birocraţie care pleacă de la felul în care funcţionează ministerele şi instituţiile statului, unde există un şuvoi neobosit de hârtii şi unde informaţiile vin încă, în era internetului securizat, prin poştă militară. Şi care ajung, mai departe, la cetăţeanul căruia i se cere, iar şi iar, orice ar face, certificatul de naştere, timbrul fiscal de la Poştă, dosarul cu şină.
 
Cetăţenii sunt invitaţi să trimită propuneri prin intermediul platformei online maisimplu.gov.ro. Propunerile sunt strânse şi centralizate de Cancelaria prim-ministrului şi de Ministerul pentru Dialog Social, apoi vor fi înaintate spre rezolvare instituţiilor vizate.
 
Platforma şi mecanismul vor funcţiona atât timp cât vor fi primite propuneri de la cetăţeni, adică organismul nu are o durată de viaţă determinată. Comisia de tăiat hârtii a avut de analizat până acum aproximativ 2.500 de idei venite de la cetăţeni. Propunerile cetăţenilor vizează multe aspecte cu care românii se confruntă în viaţa de zi cu zi.

Sondajul s-a încheiat în data de 13.03.2016

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 07 Mar, 2016 10:48 Praf in ochii fraierilor. Iar vor sa abata atentia opiniei publice de la cine stie ce porcarie.A existat cindva o Comisie guvernamentale pentru rationalizarea documentelor si a informatiilor, care a facut treaba serioasa. Dar era alcatuita din profesionisti,pe diverse domeniide activitate. A avut rezultate bune ,s-au proiectat nomenclatore de documente, pentru prelucrare manuala si in asistem automat. Ce se face acum e un hei-rupism.Exista o stiinta a proiectarii documentelor si a miscarii informatiilor si prelucrarii lor. Nu oricine poate sa-si dea parerea intr-un domeniu foarte exact si cu consecinte deosebie economice si sociale.