Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Credeţi că patronii de baruri, cafenele, restaurante şi puburi din Constanţa vor respecta legea antifumat?

ro

14 Mar, 2016 00:00 11716 Marime text


Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea referitoare la interzicerea fumatului în spaţiile publice închise, iar pe 1 februarie, legea a fost publicată în Monitorul Oficial.
 
Din această săptămână, fumatul este interzis în spaţiile publice închise. Astfel, nu se va mai fuma în restaurante, cluburi, şcoli, spitale, nici măcar în spaţiile libere din apropierea locurilor de joacă pentru copii sau a şcolilor.
 
Legea antifumat are câteva prevederi considerate absurde. Practic, legea redefineşte sensul cuvântului închis. Se consideră închis spaţiul care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent. Potrivit proiectului, dacă într-o locuinţă proprietate privată se desfăşoară şi activităţi economice, atunci aceasta devine „loc de muncă“, iar fumatul este interzis. Spaţiile comune din clădirile rezidenţiale sunt considerate publice, aşa că nu se va mai putea fuma nici pe scara blocului. De asemenea, nu se va putea fuma nici în maşina de serviciu şi în taxi.
Sondajul s-a terminat pe data de 20.03.2016
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • radu 16 Mar, 2016 03:40 Dan a avut dreptate in comentariu lui! Unui patron de cafenea(si aici ma refer la cafenelele cu succes) ii convine legea asta si pentru ca cine vine la cafenea isi bea o cafea, isi termina sucu si in 30-40 minute a plecat daca nu poate sa fumeze si asa se elibereaza o masa mai repede(si majoritatea in cafenele fumeaza). Ca pana acum lumea (cel putin tinerii) cand n-aveau ce face mergeau la cafenea, isi luau un suc si eventual o cafea si stateau acolo si 2-3 ore de vorba, mai fumau o tigara, etc timp in care masa respectiva era ocupata. Acum, daca se respecta legea, o masa poate sa faca profit de 2-3 ori mai mare venind in acel interval 2-3 grupuri diferite de persoane in loc de unul singur.
  • Geanina 16 Mar, 2016 00:16 Cu legea asta a lor cu "antifumat" patronii barurilor si localolilor isi vor pierde foarte multi clienti.. Pentru ca din punctul meu de vedere 90% dintre romani sunt fumatori.
  • Simona 15 Mar, 2016 22:19 Sigur vor respecta legea nu au încotro! Eu sunt fumătoare de 15 ani legea asta nu îmi convine deloc dar nu am ce face! Legea e lege și trebuie respectată! Succes fumătorilor!
  • Dan 14 Mar, 2016 20:41 "vor respecta clientii legea" ar trebui sa fie titlul. Nu mai denaturati ca patronii fac si dreg. Pentru un patron e mult mai bine sa nu se fumeze. De ce? Ventilatia nu mai este asa necesara in local ( vezi clientii care fimeaza o tigara pe minut si se plang ca e fum..) , mai putina mizerie in local.. Etc etc. Va rog mai ganditi inainte sa puneti titluri aberante. Credeti ca sunt patroni care obliga clientii sa fumeze?
  • Ionut 14 Mar, 2016 20:27 Vrem civilizatie?Hai sa fim civilizati ca la alte domenii ca un job,salariul si alte facilitati care le vedem in Europa,stim sa tipam si sa reprosam,sa fim corecti si de data asta.
  • Dutescu Ion 14 Mar, 2016 18:42 Unde-i lege nu-i tocmeala.
  • peteu belghin 14 Mar, 2016 18:42 sunt propritar de bar din1997 sincer sunt nevoita sa respect acesta lege care este nai drastica decat in celelalte tari nu avem ce face ne conformam ca tot platim taxe sa fim subjugati singura mea dilema cand s-a votat legea cine a facut sondajul de opinie ala care ne reprezinta in parlament si se lafaie pe bani nostri a venit macar sa ne intrebe jenant ca am ajuns sclavi pe plantatie platim dar nu avem nici un drept daca altii cred altfel sa ma contrazica scuzze avem un singur drept de a plati fara sa comentam
  • Mozzie 14 Mar, 2016 17:15 Trebuie sa o respecte altfel vor plati din buzunar si vor primi o perioada de suspendare.Nu-i de joaca,e lege.
  • TEODORA 14 Mar, 2016 08:12 Orice restrictie, de-alungul timpului, a generat coruptie... Sa fie de data aceasta ...o exceptie?! Ma intreb si ma mir in acelasi timp.