Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Credeți că deschiderea teraselor de la 1 iunie este o idee bună? Cum au votat participanții

ro

08 Jun, 2020 00:00 1442 Marime text
  • Terasele și restaurantele au fost redeschise începând cu 1 iunie, cu respectarea unor măsuri de prevenție.
  • O masă poate fi ocupată de maxim patru persoane. Măsura nu se aplică pentru membrii familiei, în cazul în care au același domiciliu.
  • „Nota de rezervare“ cuprinde numele și numărul de telefon ale persoanei ce a făcut rezervare.
Cei mai mulți dintre cititorii ZIUA de Constanța care au răspuns la sondaj sunt de părere că deschiderea teraselor, de la 1 iunie, a fost o idee bună. Astfel, potrivit sondajului derulat de cotidianul nostru în perioada 1-7 iunie, 67% din cei 250 de respondenți sunt de părere că redeschiderea teraselor a fost o idee bună, în timp ce 33% au răspuns negativ la această întrebare.
Așa cum arătam în edițiile anterioare, de la 1 iunie, cei cărora le era dor să savureze o cafea pe malul mării, sub briza răcoroasă și cu sunetul valurilor pe fundal o pot face. Iar aceasta, dat fiind că guvernanții au decis redeschiderea teraselor de la 1 iunie, cu respectarea unor măsuri specifice în scopul prevenirii răspândirii infecției cu noul Coronavirus.

Ce cuprind măsurile de prevenție


Potrivit datelor oficiale, la intrarea în localuri se face un triaj observațional, fiind restricționat accesul clienților cu simptome vizibile de infecție respiratorie.
De asemenea, vor exista dispozitive cu produse biocide avizate la intrarea în restaurante ori pe terase și se recomandă stabilirea de circuite cu sens unic pentru clienți în interiorul teraselor. Solnițele, olivierele și alte obiecte de pe masă nu mai pot fi transferate ori împrumutate.
O masă poate fi ocupată de maxim patru persoane, cu respectarea distanței minime de 1,5 metri. Singura excepție permisă se referă la membrii aceleiași familii, ce au același domiciliu.
În plus, va exista un registru de evidență a rezervărilor clienților, astfel încât, în cazul în care va apărea o îmbolnăvire a unui client cu Covid-19, să existe date concrete pentru ancheta epidemiologică.

Ce date conține „Nota de rezervare“


„Nota de rezervare“ la restaurante are următorul text: „Am rezervat masa în restaurant .... în data de  .....  și ora de sosire .....  pentru ..... persoane. Nu prezentăm semne de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2. Suntem informați că este obligatoriu să menținem igiena și dezinfectarea mâinilor și purtarea măștii când intrăm în interiorul unității; este preferabil plata cu cardul bancar; este obligatorie purtarea măștii distanțarea fizică de 1,5 m între persoane. Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal“.
„Nota de rezervare“ mai cuprinde numele și numărul de telefon ale persoanei ce a făcut rezervarea.
Așa cum am menționat anterior, potrivit sondajului derulat săptămâna trecută ZIUA de Constanța, cei mai mulți dintre respondenți sunt de părere că redeschiderea teraselor de la 1 iunie a fost o idee bună.

Citește și:

„Nu prezentăm semne de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2“:
Cum arată o „(Notă de) rezervare“ la restaurant, în vreme de Coronavirus. Ce date conține

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii