Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:39 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Constănţenii îşi doresc ca RADET să dea drumul la căldură în oraş

ro

17 Oct, 2016 00:00 3897 Marime text
​Vremea rece din ultimele două săptămâni s-a simţit destul de bine şi în casele constănţenilor care nu au centrală termică şi nici alte metode alternative pentru a face puţină căldură. Cu toate că ne-am întrebat cu toţii când vom primi căldură din sistemul centralizat la RADET Constanţa, încă nu am primit niciun răspuns sigur din partea societăţii de termoficare, iar părerile constănţenilor sunt împărţite când vine vorba de acest subiect.

Asta pentru că, deşi frigul este resimţit în toate locuinţele care se încălzesc cu energie termică de la RADET, mulţi se gândesc că furnizarea căldurii din luna octombrie va fi o cheltuială în plus pentru perioada iernii, când facturile cresc. Temerea lor este de înţeles, ţinând cont că la Constanţa abonaţii RADET plătesc 430,55 de lei pentru o gigacalorie, preţul fiind cel mai mare din ţară. Regulamentul spune că furnizarea energiei termice se face atunci când sunt îndeplinite condiţiile meteorologice, adică în trei nopţi consecutive temperaturile minime să se situeze sub 10 grade Celsius între orele 18.00 şi 7.00, acest program fiind stabilit în concordanţă cu evoluţia temperaturilor exterioare şi cu cerinţele asociaţiilor de proprietari de a nu începe încă furnizarea de căldură. Totuşi, în casele constănţenilor frigul a început să se simtă şi sunt persoane care îşi doresc mai multă căldură în locuinţe.

Sondajul s-a încheiat pe data de 16.10.2016

I-am întrebat pe constănţeni dacă îşi doresc ca RADET Constanţa să înceapă furnizarea căldurii în oraş, subiect care a stârnit numeroase reacţii din partea cititorilor noştri. Rezultatul sondajului nostru, la care au participat 459 de cititori, a arătat că cei mai mulţi constănţeni, adică 61% dintre aceştia, îşi doresc începerea furnizării energiei termice, în timp ce 39% nu sunt de acord cu această decizie.

Iată câteva dintre părerile cititorilor pe care le-au lăsat pe pagina de Facebook.
E.C. a spus: „Sunt de acord, nu am chef să trec la medicamente“.
I.E. a comentat că îşi doreşte să se poată debranşa când doreşte acest lucru. „Să ne lase să ne punem centrale pe gaz, să ne dăm drumul la căldură când e frig în casă, nu când vrea RADET-ul“, a comentat I.E. „Să intre în faliment şi aşa nu au facut nimic de când s-au înfiinţat. Eu ştiu că am lucrat la firma care făcea termoficarea în oraş, în fiecare vară se schimbau km de conductă, acum toate sunt vechi şi cârpite de afacerea RADET“, a mai comentat acelaşi cititor.
Un alt constănţean, M.M.S. a spus: „Nu. Nu au pe ce ne lua banii? Au scumpit iar gigacaloria, vor bani şi nu mai au răbdare până în ultima săptămână din lună cum făceau în anii anteriori“.
„Să falimenteze mai bine!“, a scris W.B.
„Să intre în faliment? Da“, a scris şi I.G.
„Momentan cred că nu e cazul!!!“, a scris şi C.P.
Sondajul s-a încheiat pe 15.10.2016.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Locuitor 17 Oct, 2016 20:50 Vrem caldura in apartament !