Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Consideraţi oportună campania demarată de Poliţia Locală Constanţa?

ro

05 Sep, 2016 00:00 7036 Marime text
În perioada 1-30 septembrie, angajaţii Poliţiei Locale Constanţa derulează o campanie sub sloganul „Acţionează responsabil! Atitudinea ta contează!“. În prima jumătate a lunii, poliţiştii locali vor face turul parcurilor şi locaţiilor mai aglomerate din oraş, pentru informarea şi sensibilizarea cetăţenilor referitor la „importanţa menţinerii curăţeniei şi a dreptului de a avea un mediu curat şi sănătos“.
 
După ce au prevenit gesturi precum aruncatul chiştocului de ţigară, a hârtiilor, a cojilor de seminţe etc. pe jos, apariţia „obstacolelor“ reprezentante de dejecţiile patrupedelor pe trotuare, aleile din parcuri ori dintre blocuri, poliţiştii locali trec la sancţionarea celor care, practic, nu respectă prevederile HCL 184/2013 privind îmbunătăţirea activităţilor de gospodărire, protecţia mediului, întreţinere şi înfrumuseţare. Amenzile aplicate vor fi cuprinse între 400 şi 800 de lei.

În acest context, ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu întrebarea:

Sondajul s-a încheiat pe data de 11 septembrie 2016 
 
 
Vă invităm să ne trimiteţi, într-un comentariu, părerea dumneavoastră despre cât de bine-venită este campania demarată de Poliţia Locală Constanţa, ce cuprinde atât informarea, cât şi sancţiunile ce vor fi aplicate începând din data de 15 septembrie 2016.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • elena 09 Sep, 2016 21:34 Sper ca demersul Politiei locale sa nu tina exact cat durata sondajului de opinie din acest ziar. Succes!
  • Geo 09 Sep, 2016 14:21 Seara se aduna tineri pe langa blocuri . Galagie , bautura , pana seara tarziu . Nu ai loc sa treci de ei . Domnilor politisti , cand veti incepe o campanie inpotriva acestor tineri care nu au altceva de facut decat sa deranjeze . Am uitat sa spun ca acesti tineri isi descarca vezica in vazu lumi fara nici o jena .
  • Dragos b. 08 Sep, 2016 19:17 Pe Aleea Nalbei, langa locul de joaca pentru copii este un spatiu verde public plin de excremente de caine si nimeni nu ia masuri de ani de zile. Tare mult as vrea cum rezolva problema Politia Locala. Si asa este peste tot unde exista spatii verzi in Cta. Multumesc
  • dragusin razvan 08 Sep, 2016 18:56 Suntem un grup de cetăţeni ai oraşului Constanţa care locuim în blocurile SNC şi CINEMASCOP situate pe bulevardul Ferdinand nr. 56 şi 58 şi suntem posesorii de autoturisme propietate personală. Problema noastră a apărut în momentul în care pe strada JUPITER Nr.1, (de fapt adresa exactă este B-dul.FERDINAND NR.???? pe locul unui fost PARC.şi loc de joacă pentru copii.. locaţie care nu avea adresă .),foto 1, s-a ridicat un bloc cu 6 nivele şi cu 5 locuri de parcare, (are avize pentru 3 trei locuri plătite,date de la edilurban, care trebuiesc parcate în lungul străzii, dar ce să facem asta este ŢARA….şi a amenajat, prin decuparea trotoarului ,domeniu public dealtfel, 5 cinci locuri de parcare …) ŞI LA MIŞTO, ÎN BĂTAIE DE JOC, FAŢĂ DE CEILALŢI CETĂŢENI, ŞI-A PUS CAMERE DE LUAT VEDERI ŞI SEMNE DE PARCARE INTERZISĂ şi PROPIETATE PRIVATĂ (că de eu pot…..voi…….puteţi….?????? )… POLIŢIA nu sa deranjat să vadă cum s-au gestionat aceste spaţii publice...poliţie, care dealtfel sare imediat cu CARACATIŢA ...dacă parchezi neregulamentar...pe spaţiu PUBLICPe cetăţenii riverani, i-a întrebat cineva de la PRIMĂRIE …ceva …poate vrem să avem aer curat …umbră …locuri de joacă pentru copiii….un petic de spaţiu verde ….a rămas un spaţiu în stanga clădirii, cît o… JARDINIERĂ CU DOI POMI ŞI O BANCĂ...RUŞINE PRIMĂRIEI LOCALE…RUŞINE.(din informaţiile transmise pe saitul primariei …se caută fonduri şi locaţii pentru amenajarea de spaţii verzi, dar gasim bani numai pentru blocuri. Cu ce avize a tăiat din trotoarul public aprox. 1m să-i încapă bolizii, în parcare, pe şosea, a fost cineva de la primărie …să constate cum s-a executat lucrarea de înfiinţarea a acestei parcării….ce MANARII a făcut ….a montat alte pavele, a îngustat strada …a montat 5 însemne de parcare private în asfaltul strazii….a trasat liniile de delimitare a parcărilor după bunul plac la futui măsa .etc..etc .Propunem să se facă PARCARE CU PLATĂ (pe timpul zilei) pe partea DREAPTĂ a strazii…şi să se monteze un semn de interzis STAŢIONAREA ŞI OPRIREA pe partea stîngă a acestei PORŢIUNI DE STRADĂ …pentru a se putea accede cu maşinile salubrităţii, salvare sau pompieri
  • PARCALABU ELENA 08 Sep, 2016 18:50 VAM MAI SCRIS TOATA POLIȚIA LOCALA CU CAȚEL ȘI PURCEL DIN TOATA TARA AFARA ȘI ANGAJAȚI LA SPAȚI VERZI MANANCA BANI SI SPAGILE DEGEABA MERGEȚI ZILNIC ÎN TOMIS 3E MAI CEVA CA LA CIRC ASTA DA DEMOCRAȚIE SI POATE VINE SI PE STR FULGERULUI NR 15
  • Oana C. 08 Sep, 2016 16:31 Este de bun augur, astept sa vad efectele in piata Grivita, cum se vor " sensibiliza" cei de acolo. Amenzile sunt prea mici, atunci cand platesti o amenda trebuie sa te doara, a doua oara cand arunci ceva pe jos sa te gandesti dublu.
  • NICOLAE 08 Sep, 2016 10:33 AR TREBUI SA TREACA SI PE LA PLATFORMELE DE GUNOI SI SA VADA CE SE INTAMPLA ACOLO !mizeria lasata de "familiile de rromi"ce rascolesc tomberoanele este de nedescris !!
  • Stefan 08 Sep, 2016 07:50 Aceste actiuni trebue sa fie o sarcina zilnica a politistilor comunitari, din pacate o fac doar in campanii. Masurile coercitive (amenzile) sunt necesare dar cel ce le aplica sa fie nepartinitor adica amendam doar cetatenii simpli si care sigur se vor conforma masurilor iar pitipoancele, cocalari si alti care au un comportament antisocial evident nu ii amendam ca riposteaza, ne reclama, cheama televiziunea .........
  • moraru silviu 07 Sep, 2016 17:56 sunt de acord cu responsabilizarea detinatorilor de animale de companie. consider, in acelasi timp, ca ar fi oportuna construirea de tarcuri special amenajate (in parcuri) pentru socializarea cainilor si a altor animale de companie.
  • Murariu Rodica 07 Sep, 2016 17:49 Apreciez modul in care Politia Locala a informat cetatenii. Vrem ca aceste masuri sa fie luate la nivelul intregului oras, urmate de sanctiuni.Vrem sa existe un control si asupra celor care raspund de ingrijirea spatiilor verzi, trecandu-se la sanctiuni, in cazul nerespectarii clauzelor contractuale.Vrem un oras ingrijit! Mai multa curatenie inseamna sanatate, confort psihic.S-ar putea trece la o informare in scris a tuturor cetatenilor, asa cum erau trimise scrisori de informare si felicitare.E timpul sa fim responsabilizati!Multumim pentru masurile luate!
  • Oana Anghel 05 Sep, 2016 22:13 Cred ca este o campanie oportuna. Multi turisti dar si constanteni sunt de multe ori indiferenti fata de repercursiunile actiunilor lor.Multi ajung sa considere aceste gesturi naturale, uitand ca sunt contraventii. Niciodata nu strica sa fie reamintite importanta mentinerii curateniei si dreptul de a avea nu mediu curat. Felicitari!
  • madalina 05 Sep, 2016 22:03 Sunt pro acestei campanii incepute de politia locala si cred ca lucrurile se vor indrepta curand !!
  • VASILE TESCARU 05 Sep, 2016 11:25 As dori sa se ia masuri nu, numai pe nesimtirea oamenilor care arunca gunoaie in sptiul public ,ci si impotriva celor care au transformat orasul, parcurile,adica domeniul public in wc cainilor,as dori o hotarare de consiliu local care sa ia in consideratie faptul ca nu suntem nevoiti sa facem slalom printre excremente de animale,iar posesori de animale de companie sa fie obligati sa stranga,detinerea unui animal de companie e alegerea lor deci sa se conformeze ,pentru ca nu suntem nevoiti noi ceilalti sa le suportam placerile...
  • nicu 05 Sep, 2016 10:13 Până acum ce ați făcut ? Sper că se vor aplica amenzi tuturor, nu ca pe linia de autobuze 48 , altfel nu rezolvați nimic.
  • Mirela Tone 05 Sep, 2016 10:01 Și o campanie împotriva celor ce au animale și nu strâng în urma lor când avem