Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Consideraţi că poliţiştii care lucrează în teren ar trebui să primească salarii mai mari decât cei care fac muncă de birou?

ro

02 Oct, 2017 00:00 12825 Marime text
În contextul celor mai recente cazuri de ultraj înregistrate la nivel naţional, unde poliţiştii sunt ameninţaţi, înjuraţi ori chiar loviţi, ZIUA de Constanţa vă propune o dezbatere şi un sondaj cu întrebarea:
Sondajul s-a încheiat la data de 8 octombrie 2017
Conform Codului Penal, (1), ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime. (2) Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat ori asupra bunurilor acestuia, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime. (3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează faptele comise în condiţiile alin. (2), dacă privesc un membru de familie al funcţionarului public. (4) Faptele prevăzute în alin. (1) - (3) comise asupra unui poliţist sau jandarm aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Luchian Florian 03 Oct, 2017 10:33 Nu sunt de acord pentru ca ei au oricum salariile mai mari comparativ cu cei care lucrează la birou!Au sporuri pe care ceilalți colegi nu le au!!!!
  • Mirela 03 Oct, 2017 05:25 Da
  • MIKE 02 Oct, 2017 10:43 DA,POLIŢIŞTII(NAŢIONALI,LOCALI,FRONTIERĂ,etc.)CARE LUCREAZĂ EFECTIV ÎN STRADĂ AR TREBUI SĂ FIE REMUNERAŢI MAI BINE (SALARII MAIMARI)COMPARATIV CU CEI CARE LUCREAZĂ ÎN BIROURI DIN CAUZA RISCURILOR LA CARE SUNT EXPUŞI,INTEMPERII ATMOSFERICE,STRES,ETC.!
  • Beria 02 Oct, 2017 09:41 Intrebarea pusa este o ...capcana.Sa va explic de ce.Politistii tineri care-si incep cariera,sunt obligati sa fie in strada.La randul lor,sefii acestora,au fost la inceput,tot in strada.Desigur ca,sunt si o alta categorie de functionari care-si desfasoara munca doar in birouri.