Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Ce cred cititorii ZIUA de Constanţa despre eficienţa controalelor efectuate noaptea la spitale de ministrul Sănătăţii?

ro

22 Apr, 2019 00:00 1772 Marime text

Pe data de 7 aprilie, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a efectuat un control inopinat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa. Ulterior controlului, conducerea SCJU „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa a efectuat o ancheta internă. Conform legislaţiei în vigoare, s-au luat următoarele măsuri: încetarea mandatului de asistent-şef interimar al asistentei din Secţia Clinică Neurologie; acordarea unui avertisment scris asistentei medicale din cadrul secţiei UPU-SMURD Constanţa, care a fost de serviciu în zona de triaj în data de 7.04.2019, iar directorul de îngrijiri a primit o atenţionare privind intensificarea controalelor pe secţiile unităţii, în consecinţă, au fost demarate verificări în toate secţiile.
 
Măsuri s-au luat şi la nivel administrativ. În secţia de neurologie vor fi demarate lucrări de igienizare. O procedură similară a avut loc şi în anul 2016, iar în anul 2018 a fost înlocuit tot mobilierul (paturi, saltele, noptiere, mese şi scaune). Facem însă precizarea că Secţia Clinică Neurologie nu a fost niciodată reabilitată, urmând ca lucrările să înceapă după finalizarea reabilitării Secţiei Obstetrică Ginecologie 1. Totodată, conducerea SCJU a organizat şedinţe cu toţi medicii-şefi şi asistentele-şefe, unde s-au discutat problemele administrative, s-a atras atenţia asupra respectării protocoalelor medicale şi s-a solicitat creşterea gradului de curăţenie. Menţionăm că astfel de întâlniri au loc periodic.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu următoarea întrebare: Credeţi în eficienţa controalelor efectuate noaptea la spitale de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea? La sondajul lansat de cotidianul ZIUA de Constanţa au participat 252 de persoane. Jumătate dintre responsadenţi au răspuns pozitiv, iar cealaltă jumătate - negativ.
 


„Am fost internată în Spitalul Judeţean Constanţa exact după controlul doamnei ministru. S-au apucat cu adevărat să facă curăţenie, dezinfecţie şi atitudinea personalului era alta. În sfârşit am intrat în normal. Unele protocoale medicale ar trebui revizuite, nefiind în concordanţă cu ordinele ministrului Sănătăţii actuale. Dreptul la informare al pacientului nu este respectat în totalitate, este nevoie de o instruire a personalului medical pe această temă“, a transmis o cititoare.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii