Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Ați renunța să circulați vinerea, în Constanța, cu mașina personală, pentru a crea un mediu mai curat?

ro

22 Mar, 2021 00:00 2332 Marime text
  • Ministerul Mediului a lansat campania “Vinerea Verde”, prilej prin care invită oamenii să renunţe la autoturismul propriu în ziua de vineri a fiecărei săptămâni şi să folosească mijloace de transport mai puţin poluante. Campania în vedere „mobilizarea pentru un mediu curat, peste tot înţară”.


„Prin intermediul campaniei vom introduce un set de măsuri pentru stimularea cetăţenilor în vederea renunţării la utilizarea autoturismului personal pentru deplasarea la serviciu şi înlocuirea sa cu transportul public în comun, biciclete, trotinete electrice, maşini electrice sau cu mersul pe jos”, au transmis reprezentanţii Ministerului Mediului.


Primarul Chițac spunea la rândul său că “Vinerea Verde" este o inițiativă de mobilitate urbană la nivel național, inițiată de Ministerul Mediului, prin care dorim să promovăm transportul alternativ în scopul reducerii poluării, dușmanul invizibil care afectează sănătatea tuturor.


Pentru că doar implicarea unui număr cât mai mare dintre noi poate face diferența, vă îndemn la o participare cât mai mare, care să fie un semnal de mobilizare pentru întreaga populație”.


Vergil Chițac a adoptat programul „Vinerea verde". Prin puterea exemplului, primarul și angajații Primăriei au ales în data de 19 martie mijloace de transport alternativ.


„Prin această inițiativă ne propunem ca la finalul fiecărei săptămâni de lucru să încurajăm folosirea mijloacelor de transport alternativ, astfel încât să facem trecerea spre o mobilitate urbană cu emisii scăzute, cât mai aproape de ZERO. Este a doua săptămână în care noi, prin puterea exemplului, încurajăm cât mai multe persoane să adere la această inițiativă verde. Doar implicarea unui număr cât mai mare dintre noi poate face diferența și vă îndemn la o participare cât mai mare, care să fie un semnal de mobilizare pentru întreaga populație", a declarat primarul.


Cotidianul ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie, pentru a afla părerea cititorilor vizavi de reducerea poluării.





Citește și:

Vergil Chițac, despre Vinerea Verde - „Ne propunem ca minimum o persoană din patru angajați ai administrației locale să adere la această inițiativă”

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii