Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Adio, RADIOTERAPIE! Credeţi că la Constanţa a fost făcut tot posibilul pentru ca pacienţii bolnavi de cancer să nu fie puşi pe drumuri?

ro

04 Apr, 2016 00:00 5722 Marime text


Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa se pregăteşte să externalizeze serviciul de radioterapie. Decizia vine după ce singurul aparat de radioterapie care foloseşte cobalt al unităţii sanitare şi-a oprit activitatea. Motivul: a expirat autorizaţia de funcţionare emisă ce CNCAN (Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare).
 

Pentru suferinzii de cancer din Dobrogea, serviciul de radioterapie era singura speranţă privind oprirea evoluţiei bolii. De astăzi însă, potrivit managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Dănuţ Căpăţînă, activitatea serviciului de radioterapie se suspendă. „Noi am informat şi Ministerul Sănătăţii, şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate că, inevitabil, vom ajunge în acest punct“, a declarat, săptămâna trecută, Dănuţ Căpăţînă. În privinţa pacienţilor care fac în momentul de faţă şedinţe de radioterapie la Constanţa, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă spune că a luat legătura cu centre din Bucureşti şi din Galaţi.
 
În contextul celor anterior precizate, cotidianul ZIUA de Constanța vă propune sondajul de opinie cu întrebarea:


 
Aşteptăm să ne împărtăşiţi opiniile dumneavoastră şi printr-un comentariu, păstrând, desigur, o notă decentă.
 
Reamintim că Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean Constanţa a mai externalizat mai multe servicii, printre care serviciul de imagistică, serviciul de management sanitar spitalicesc, serviciul de laborator, serviciul de curăţenie şi altele.

Sursa foto: ZIUA de Constanta

Citeşte şi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Prosan Elena Adriana 09 Apr, 2016 18:55 In 2014 era vorba sa se faca lucrari de extindere a spatiului de la demisol ,aferent radioterapiei , pentru aducerea unui aparat mult mai performant , in cadrul spitalului . Nu inteleg de ce s-a renuntat la serviciul medical foarte competent al spitalului . In cazul externalizarii acestui serviciu , in conditiile in care cancerul a devenit o boala foarte raspandita , multi oameni vor muri cu zile , pentru ca nu vor avea bani sa achite costurile radioterapiei in regim privat. Practic ni se ia dreptul la serviciile medicale gratuite, stabilite prin Constitutia Romaniei, pentru care toti romanii platesc CASS . Spitalul Judetean Constanta trebuie sa-si extinda aceste servicii de imagistica si radioterapie pentru cetateni , inclusiv cu sprijinul autoritatilor locale. Presupun ca, o data cu implicarea organelor de cercetare penala in cazurile de capusare si risipire a bugetelor locale, vor fi mai multe fonduri pentru utilarea spitalului cu aparatura medicala. Romania nu-si poate permite sa privatizeze sanatatea , atata vreme cat veniturile oamenilor nu pot acoperi aceste servicii necesare tuturor . Factorii de decizie trebuie responsabilizati !!!
  • VASILE DENISA 08 Apr, 2016 15:44 Si manevra asta tot politica,sa puna mana vreun sacal si pe asta.