Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie 94 la sută dintre respondenţi nu sunt de acord ca România să primească refugiaţi din Orientul Mijlociu

ro

23 Nov, 2015 00:00 2954 Marime text


Pe data de 13 noiembrie, în capitala Franţei au avut loc mai multe atacuri armate coordonate, în apropiere de Stade de France, unde se desfăşura meciul amical Franţa - Germania, şi o luare de ostatici, într-o sală de spectacole. Bilanţul victimelor atentatelor teroriste din Paris a ajuns la 129 de morţi şi 352 de răniţi.
Printre corpurile atacatorilor kamikaze care au comis atentatele teroriste, anchetatorii francezi au găsit un paşaport sirian. Acesta aparţine unui imigrant care fusese înregistrat de autorităţile greceşti la începutul lunii octombrie, după ce ajunsese în insula Leros.


 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat, pe data de 16 noiembrie, un sondaj de opinie cu următoarea întrebare: „Sunteţi de acord ca România să primească în continuare refugiaţi din Orientul Mijlociu?“
 
Dintre cei 939 de participanţi la sondaj, 6% au fost de acord ca România să primească în continuare refugiaţi din Orientul Mijlociu, în timp ce 94% s-au declarat împotrivă.
 
„O simplă întrebare - cum ar proceda orice altă ţară care s-ar afla în situaţia musulmanilor? Mai exact, ţara sa-ţi fie ocupată de pe o zi pe alta de către nişte barbari care bombardează, violează şi ucid civili în numele democraţiei. Niciodată nu va exista efect fără cauză. Oare îşi mai pune cineva această întrebare?“, a comentat un participant la sondaj.
 
„Aleşii poporului şi preşedintele ţării trebuie să realizeze că au fost puşi în funcţie de popor, nu de Angela Merkel. Să consulte poporul, nu Europa. Felicitări ţărilor ca Ungaria, care a luat o atitudine de opoziţie, respectând voinţa poporului. Ar trebui să colaborăm mai bine şi mai strâns cu Ungaria pentru a proteja în comun cele două ţări“, ne-a scris Radu.
 
„Nu cred în integrarea acestor oameni. Ştiu că au probleme la ei în ţara, dar trebuie să stea acolo şi să participe la democratizarea ţării lor. Probleme sunt peste tot. Nu am înţeles de ce trebuie ca noi să importam şi problemele lor. Noi nu suntem în stare să rezolvăm problema romilor şi o putem rezolva pe cea a islamiştilor? Cred că se face o mare greşeală acceptând acest lucru. Trebuie să păstrăm acest pământ pentru generaţiile viitoare de români creştini, nu pentru alte religii păgâne. Românii ar trebui să fie uniţi şi să vorbească aceeaşi limbă“, a comentat Cucu.
 
Sondajul s-a încheiat la data de 22 noiembrie 2015.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii