Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie 82% dintre respondenți nu au considerat oportună înscrierea managerilor din învățământ în candidatura la alegerile locale

ro

05 Oct, 2020 00:00 1767 Marime text
  • S-ar părea că mult trâmbițata ingerință a politicului în învățământul românesc nu mai este privită ca o meteahnă.


Spre deosebire de campaniile electorale din anii anteriori, de data aceasta implicarea managerilor și a cadrelor didactice din învățământul constănțean la candidatura pentru alegerile locale a fost pregnantă.

S-ar părea că mult trâmbițata ingerință a politicului în învățământul românesc nu mai este privită ca o meteahnă, ci, din contră, ca un bonus la capitalul de imagine al celui de la catedră. Din nefericire, asistăm la o dovadă a faptului că nu se dorește eradicarea acestei imixtiuni, extrem de dăunătoare, care influențează luarea unor decizii pe fondul culorii de partid.
Din această perspectivă și în condițiile în care chiar recent am asistat la o „luptă de putere” între directori susținuți politic de primari și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, cotidianul ZIUA de Constanța a lansat sondajul de opinie cu întrebarea: ”Considerați oportună înscrierea managerilor din învățământ în candidatura la alegerile locale?”.



82% dintre respondenți au ales varianta ”Nu”, în timp ce pentru ”Da” au optat numai 18%.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii