Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie 81 la sută dintre participanţi sunt de părere că Radu Mazăre nu se va mai întoarce din Madagascar!

ro

08 Jan, 2018 00:00 2775 Marime text
La sfârşitul anului trecut, în perioada sărbătorilor, Radu Mazăre a ales să părăsească ţara, se pare, acuzând că este victima „statului paralel“. Fostul primar al Constanţei, în cazul căruia Poliţia s-a sesizat pentru că nu s-a prezentat, pe 30 decembrie 2017, la IPJ Constanţa, în cadrul controlului judiciar, a anunţat că a plecat în Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a derulat în ultima săptămână un sondaj de opinie cu tema: „Credeţi că se va mai întoarce Radu Mazăre din Madagascar?“

Sondajul s-a încheiat la data de 7 Ianuarie 2017 
La sondaj au participat 458 de cititori. Dintre aceştia, majoritatea covârşitoare, respectiv 81%, sunt de părere că fostul primar nu se va mai întoarce în ţară, în timp ce 19% dintre respondenţi cred că Mazăre va reveni la un moment dat din Madagascar.
 
Unii dintre cititori au postat şi comentarii la acest sondaj de opinie. Astfel, o cititoare este de părere că fostul primar se va întoarce în ţară, dar sub alt nume, în timp ce un alt participant la sondaj spune că Mazăre aşteaptă adoptarea noilor legi ale justiţiei, care l-ar avantaja în contextul dosarelor pe care le are în acest moment.
 
S.I. crede că fostul primar o duce mult prea bine pe insula de pe continentul african pentru a se mai întoarce în România, iar I.M. îi transmite lui Radu Mazăre că „totul se plăteşte, indiferent unde va alege să trăiască în viitor“. G.S. se întreabă: „Mazăre a fost lăsat să plece?! Şi nu doar el... procese aiurea cu final incert, vinovaţi sau nu… prea multă tergiversare în cazul acestor politicieni. Justiţia trebuia să tragă tare şi să spună clar vinovat sau nevinovat. Aşa, totul pare un carnaval“.
 
Vă reamintim că Radu Mazăre este cunoscut pentru vacanţele sale în Brazilia şi în Madagascar. Mai mult, el şi-a deschis un complex turistic pe această insulă. În 2012, când era primar al Constanţei, Radu Mazăre anunţa, la întoarcerea dintr-o vacanţă în Madagascar, că a concesionat de la un trib, pe o perioadă de 99 de ani, 1,8 hectare de teren pe malul oceanului, într-un golf din nordul Madagascarului, pentru care ar fi plătit 1 euro pe metru pătrat. El spunea atunci că vrea să construiască acolo un complex pentru iubitorii de sporturi nautice.
 
În noiembrie 2016, fostul primar al Constanţei le-a vorbit magistraţilor instanţei supreme, la unul dintre termenele în procesul privind finanţarea cartierului social Henri Coandă, despre investiţiile sale imobiliare în Brazilia şi în Madagascar, cu banii lui Elan Schwartzenberg. El a vorbit despre două terenuri în Brazilia, cumpărate în 2007 şi 2008, şi despre „aproximativ două hectare“ într-o zonă turistică din Madagascar. În luna iulie 2017, Radu Mazăre a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia, dar decizia nu este definitivă. 
 
Radu Mazăre mai este judecat şi în alte dosare, acestea aflându-se pe rolul primei instanţei. De asemenea, el este judecat tot la instanţa supremă, împreună cu fratele său, fostul senator Alexandru Mazăre, şi omul de afaceri Avraham Morgenstern, în dosarul campusului social Henri Coandă din Constanţa. Radu Mazăre este judecat la Tribunalul Constanţa într-un alt dosar pentru abuz în serviciu, fiind acuzat de procurorii DNA că ar fi vândut terenuri din Mamaia la preţuri subevaluate, realizând astfel un prejudiciu de peste trei milioane de euro.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii