Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie 69% dintre respondenți consideră că nu sunt eficiente controalele forțelor de ordine, în localitățile carantinate

ro

21 Dec, 2020 00:00 2135 Marime text
  • „Din păcate, ține foarte mult și de individ, nu numai de autorități“.
  • „Chiar și după atâta timp oamenii tot nu înțeleg că depindem unii de alții și că, indiferent de părerea personală, legea este aceeași pentru toți și trebuie respectată în spațiul public de toți membrii comunității“.

În perioada 14 – 20 – decembrie 2020, cotidianul ZIUA de Constanța a derulat un sondaj de opinie cu următoarea întrebare: Considerați că sunt eficiente controalele forțelor de ordine, în localitățile carantinate?
 
31 la sută dintre respondenți cred că sunt eficiente controalele forțelor de ordine, în localitățile carantinate.
 
Asta în timp ce 69% dintre cei care au participat la sondaj consideră că nu sunt eficiente controalele forțelor de ordine, în localitățile carantinate.
 
Cititorii interesați de subiect au lăsat și câteva comentarii:
 
„Din păcate, ține foarte mult și de individ, nu numai de autorități. Chiar și după atâta timp oamenii tot nu înțeleg că depindem unii de alții și că, indiferent de părerea personală, legea este aceeași pentru toți și trebuie respectată în spațiul public de toți membrii comunității. Copilul meu are sub vârsta obligatorie și tot poartă mască! Cât despre autorități, mi se par invizibile. Atâta timp cât știu persoane care au ieșit din localitățile carantinate și au plecat la munte cu familia și prietenii, ce mai pot spune?!“.
 
„Cu cât omul este constrâns, cu atât este tentat sa se opună, să facă invers“.
 

Prelungirea carantinei în municipiul Constanța

 
Amintim că, pe data de 18 decembrie 2020, s-a prelungit masura de instituire a carantinei în municipiul Constanța pentru o perioadă de 14 zile.
 
Prefectura Constanța a anunțat că de sâmbătăr seară, de la ora 20.00, a încetat măsura de carantină zonală pentru U.A.T. Lumina, U.A.T. Mihail Kogălniceanu și U.A.T. Valu lui Traian.
 

Sute de amenzi

 
Sâmbăta trecută,  forțele de ordine au verificat 2.719 de persoane și 2.100 de autovehicule, fiind aplicate 223 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de peste 72.000 de lei.
 
Reamintim că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu / adeverinţa eliberată de angajator.
 
Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.
 
Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.
 
Citește și
 
Județul Constanța. Localități pentru care a încetat, aseară, carantinarea, pentru care s-a prelungit și care mai sunt în carantină

RO-alert
S-a prelungit măsura de carantinare zonală a municipiului Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii