Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:56 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie 68% dintre respondenţii unui sondaj de opinie consideră că Ponta ar trebui să demisioneze din funcţia de premier

ro

25 Jul, 2015 00:00 2496 Marime text
Premierul Victor Ponta a anunţat, pe 12 iulie, printr-o postare pe o platformă de socializare, că renunţă la funcţiile de conducere deţinute în PSD. „Există o situaţie nouă, specială, faţă de care trebuie să reacţionez: preşedintele PSD este anchetat de DNA (nu contează cum şi de ce!).

Şi alţi colegi ai noştri au renunţat temporar la funcţiile politice pentru a-şi lămuri situaţia juridică. Iar eu nu pot să cer altora să facă un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus să mi-l asum! Pentru a nu lasă ca această situaţie să afecteze PSD, vă aduc la cunoştinţă decizia mea de nu mai ocupă nicio funcţie de conducere în Partid până la momentul în care îmi voi demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse“, a precizat premierul în epistola sa adresată conducerii interimare a partidului şi tuturor susţinătorilor săi.

Decizia sa a venit cu doar câteva ore înainte ca procurorii DNA să anunţe că în cazul său s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale în dosarul Turceni - Rovinari, unde este cercetat şi fostul ministru PSD, Dan Şova. DNA a dispus, de asemenea, şi instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile și imobile ale premierului. Victor Ponta, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel“, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de: fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni) complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălarea banilor.

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a derulat, în perioada 13-24 iulie, un sondaj de opinie cu următoarea întrebare:
 
Sondajul s-a încheiat pe data de 25 Iulie 2015

Credeţi că Victor Ponta ar trebui să demisioneze din funcţia de premier?
 
796 dintre cititorii cotidianului ZIUA de Constanţa au răspuns la acest sondaj de opinie, 68% dintre aceştia fiind de părere că da, Ponta ar trebui să demisioneze din funcţie de premier, în vreme ce doar 32% dintre aceştia au răspuns „nu”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii