Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie 53% dintre respondenți nu cred că Farul Constanța se va califica în cupele europene

ro

18 Apr, 2022 00:00 1550 Marime text

 
  • În ultimul meci jucat în Liga 1, echipa de la malul mării a întâlnit pe teren propriu CSU Craiova, care a câștigat cu 3-0.
 
La jumătatea turneului play-off al Ligii 1, bilanțul echipei de fotbal Farul Constanța este de o victorie, un egal și trei înfrângeri, golaveraj 2-6, în ultima partidă disputată, acasă, în etapa a cincea, „marinarii“ cedând cu 0-3 în fața CSU Craiova.
 
În acest moment, cu cinci runde înainte de încheierea turneului play-off, formația de pe litoral ocupă locul cinci, cu 28 de puncte. Pentru această fază a întrecerii, fariștii au vorbit despre clasarea pe care un loc care să le permită accesul în cupele europene.   
 
La finalul campionatului, echipa de pe locul 1 din play-off, campioana, va participa în turul întâi preliminar al Ligii Campionilor, echipa de pe locul doi va evolua în turul doi preliminar al Conference League, iar locul 3 din play-off va susține baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 si 2 din play-out, pentru un alt loc în Conference League.
 
De asemenea, în această competiție continentală se va califica și câștigătoarea Cupei României, întrecere care a ajuns la faza semifinalelor: FC Voluntari (play-off) - FC Argeș (play-off) și Sepsi Sfântu Gheorghe (play-out) - CSU Craiova (play-off). În cazul în care CSU Craiova și-ar păstra locul trei actual, dar ar câștiga și Cupa, ar deveni astfel disponibilă pentru Conference League și poziția a patra din play-off. Dacă, însă, în Cupă ar triumfa FC Voluntari sau FC Argeș, iar ele nu se vor clasa pe locul patru, această poziție (dacă i-ar reveni Farului) nu ar mai duce spre Conference League.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanța a lansat sonajul de opinie cu întrebarea: „Credeți că Farul Constanța va prinde la finele sezonului un loc de cupă europeană?“. Duminică, 17 aprilie, 53% dintre respondenți nu credeau că echipa de la malul mării va atinge acest obiectiv, în timp ce cu „Da“ au răspuns 47% dintre cei care au participat la sondaj.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Sondaj de opinie
Credeți că Farul Constanța va prinde la finele sezonului un loc de cupă europeană?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii