Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reteta de post - Mere din aluat

ro

08 Dec, 2010 14:40 2119 Marime text

99266_mere_coapte_2.jpgIngrediente: 250 gr faina; 2 gr sare; 25 gr zahar; 30 gr margarina vegetala; 5 gr drojdie; 120 gr apa calduta; 12 gr lapte soia.

Umplutura de mere: 1 mar; 2 linguri de zahar; 50 gr stafide; 1 lingura lamaie; scortisoara.

Mod de preparare: Merele sunt taiate si amestecate cu zaharul si lamaia; sunt lasate la cuptorul cu microunde 5 minute. Dupa ce s-au racit, adaugam stafidele si scortisoara.

Impartim aluatul si adaugam din compozitia de mere. Adunam capetele aluatului intins si formam mingiute. Ele sunt puse cu partea adunata in jos. Le lasam timp de 40 minute, pana isi dubleaza volumul.

Le ungem cu ulei, adaugam un stiks in mijloc si decoram cu feliute de migdale. Le lasam la cuptor 15 minute, la 180 grade.
Sursa: crestinortodox.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii