Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cozonac de post

ro

20 Mar, 2017 08:55 8359 Marime text


Va spun sincer ca am mancat cozonaci normali, cu oua, unt si lapte, mult mai putin gustosi decat acest cozonac de post. Nu am reusit sa il tai in ziua in care l-am facut, au aparut niste mici probleme si m-am intors acasa cand nu mai aveam nici lumina necesara pentru fotografii si nici pofta foarte mare de cozonac. De fapt pofta exista, dar ora era mult prea tarzie. Am asteptat cu nerabdare sa se faca dimineata ca sa-l gust si nu mica mi-a fost mirarea cand am descoperit ca frumosul meu cozonac de post era absolut delicios.

Vă mai recomand şi Waffe de post

Cozonac de post – Ingrediente (forma 30×14 cm)

  • 500 g faina pentru cozonac
  • 275-300 ml lapte de migdale
  • 20 g drojdie proaspata/6 g drojdie deshidratata
  • 90 ml ulei de floarea soarelui/arahide
  • 120 g zahar
  • 1 portocala (coaja rasa)
  • esenta de rom
  • 1 pastaie vanilie (doar semintele)
  • 1 varf cutit sare
  • 300 g alune prajite/nuci prajite + 2 linguri cacao + 4 linguri zahar (umplutura)
  • ulei de floarea soarelui + granule zahar (pt uns si pudrat cozonac)

Modul de preparare al cozonacului de post îl puteţi găsi pe lauraadamache.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii