Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Feeria" fântânilor în regia lui Mazăre

ro

24 May, 2012 03:03 1825 Marime text

deschidere_maz.jpgO dată cu venirea primarului Radu Mazăre în fruntea oraşului, Constanţa a renăscut. Din punct de vedere al fântânilor arteziene, cel puţin. Dincolo de mai mult sau mai puţin cunoscuta fântână arteziană cinetică din Portul Tomis, care arunca apa sărată la 35 de metri înălţime, în Constanţa au răsărit fel de fel de fântânele.

Care mai de care mai frumoasă şi mai fantezist realizată, întâmplător, una dintre ele este amplasată exact în faţa Hotelului Oxford din zona Satului de Vacanţă, care aparţine omului de afaceri Costică Zelcă, un apropiat al edilului de Constanţa.

campanie_mazare_Oxford__02.jpg„Municipiul Constanţa reprezintă poarta de intrare în România şi centru cultural, economic şi administrativ, cu importanţă majoră în circuitul turistic intern şi internaţional", ne anunţă site-ul oficial al Primăriei Municipiului Constanţa. În continuare, aceeaşi sursă precizează că „referitor la fântânile arteziene din municipiul Constanţa, au fost executate lucrări de reparaţii capitale la fântâna din parcul Gara CFR, reactivându-se astfel cea mai frumoasă fântână arteziană cinetică din municipiu" În plus, autorităţile publice locale au mai informat că „s-au repus în funcţiune cinci fântâni arteziene: fântâna cinetică din Parcul Gării, Cazino I şi II, Miga, Teatrul de Stat şi Tomis II". Acestora li s-au adăugat şi fântâni nou-construite, cum ar fi cea situată la intersecţia bulevardelor IC Brătianu cu Alexandru Lăpuşneanu, dar şi cea din zona Satului de Vacanţă, din faţa Hotelului Oxford.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii