Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stralucirea lunii, atingerea vantului (Legendele clanului Otori, vol. 3) - Lian Hearn

ro

24 Apr, 2012 00:00 1957 Marime text

pravalia.jpgEvocare cuceritoare si obsedanta a unui loc si a unei perioade mitice, cea de a treia carte a Legendelor clanului Otori ne poarta inca o data in Japonia medievala creata de Lian Hearn, un taram cu ritualuri si coduri riguroase, cu o frumusete salbatica si aparente inselatoare.

Otori Takeo si Shirakawa Kaede sunt acum sot si sotie, si mai hotarati ca niciodata sa-si consolideze domeniile. Totusi, casatoria lor pripita il infurie pe Arai Daiich si aduce o insulta grava seniorului Fujiwara. Cartea urmareste destinul celor doi tineri care lupta sa le fie recunoscute drepturile dobandite prin nastere si sa aduca linistea intre granitele tarii. Pentru aceasta, Takeo trebuie sa duca la indeplinire profetia sfintei, care suna astfel: Pamanturile tale se vor intinde de la mare la mare, dar pacea va veni cu pretul varsarii de sange. Cinci batalii iti vor aduce pacea, patru de castigat si una de pierdut...

Tulburatoare continuare a volumelor Sa nu trezesti podeaua-privighetoare si Sub cerul liber, avand drept perna iarba, STRALUCIREA LUNII, ADIEREA VANTULUI ne dezvaluie complexitatea legaturilor existente, inca de la nastere, intre personajele romanului, oferindu-ne posibilitatea de a arunca o privire si dincolo de Cele Trei Tari, intr-o perioada in care influente exterioare incep sa se infiltreze in acest tinut izolat.

Sursa: grupulcorint.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii