Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parinti consecventi, copii fericiti - Pilar Sanchez, Ester Lopez

ro

25 Oct, 2012 01:00 2258 Marime text
pravalia.jpgAnunt de angajare!

Titlul postului: Parinte
Responsabilitati: Program full-time: 24 de ore/ zi, 7 zile/ saptamâna, nopti nedormite, rezistenta la efort, atentie distributiva, capacitate de a acorda neconditionat iubire si respect, asigurarea unui grad sporit de protectie etc., etc. ...
Beneficii: bucuria de a tine in brate o minune, un zâmbet stirb al unui copil semi-adormit si proverbiala "cana de apa la batrânete"

Responsabilitatile de parinte sunt de un infinit de ori mai dificile decât orice fisa a postului. Paradoxul sta insa in faptul ca, la sosirea pe lume, copilul nu vine cu un manual de utilizare optima sau macar cu 2-3 instructiuni gângurite inainte de primul alaptat.
Cu toate acestea, putini sunt cei care inteleg necesitatea consecventei si a respectarii unor principii sanatoase pentru educarea propriilor copii, preferând sa se ghideze dupa starea de spirit de moment.

Ambitiosul proiect pe care si-l asuma autoarele acestei carti este acela de a contura fenomene pe care le traim fiecare dintre noi, zi de zi, in lupta cu sine pentru imbunatatirea constanta a comportamentului fata de copii. Cartea nu ofera, sub pretextul vreunei pretentii de intelepciune senectuta, solutii... dar propune metode si dezvaluie raspunsuri.
Metoda consecintelor naturale si functionale pe care o postuleaza este nu doar inedita, ci chiar salutara. Va deschide perspective, va schimba mentalitati si va indrepta greseli...

Sursa: libris.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii