Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIMBA SI LITERATURA ROMANA. BACALAUREAT 2012 - Miorita Baciu-Got, Rodica Lungu

ro

03 Apr, 2012 00:00 2399 Marime text
pravalia.jpg Lucrarea se adreseaza publicului scolar interesat de limba romana, mai ales din perspectiva pregatirii pentru examenul de bacalaureat si pentru admiterea in invatamantul superior, si se deosebeste de alte ghiduri si auxiliare scolare prin faptul ca ofera un model inedit de abordare a continutului avut in vedere de programa scolara.

Cartea pune la dispozitia celor interesati, intr-o forma sistematica, usor de insusit, o varianta de lucru care vizeaza un demers in trei trepte: conceptual, al reprezentarii schematice si al studiului aprofundat. Schemele si fisele recapitulative devin instrumente de lucru care asigura aproprierea conceptelor teoretice si transformarea acestora in competente de intelegere, de investigare si de comentare a fenomenului literar. Astfel, schemele sunt folosite atunci cand se analizeaza probleme legate de: elementele si functiile comunicarii, stilurile functionale, conceptele comunicarii artistice. In fisele recapitulative, sunt discutate succint, schematizat, creatii reprezentative ale autorilor canonici, reluate apoi in modele de comentarii, de eseuri structurate pentru studiul aprofundat.

Sunt reproduse tipuri de subiecte date la examenul de bacalaureat la proba scrisa, insotite de baremele de corectare si de notare.

Sursa: grupulcorint.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii