Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce te îngrași. Află răspunsul aici şi scapă de curele de slăbire

ro

28 Feb, 2012 20:00 1795 Marime text

pravalia.jpgPlină de informaţii esenţiale şi încheindu-se cu o dietă uşor de urmat, De ce ne îngrăşăm constituie o lectură esenţială pentru înţelegerea unei epidemii mondiale şi un ghid în care să aflăm ce e de făcut pentru a o combate.

În cartea de faţă, scrisă ca un răspuns la reacţiile stârnite de precedentul lui bestseller, Good Calories, Bad Calories, Gary Taubes examinează critic mitul legat de cauza creşterii în greutate a populaţiei. El argumentează convingător, direct şi în spirit practic, că excesul unor anumite tipuri de carbohidraţi din dieta modernă este motivul care a condus la creşterea masivă în greutate a oamenilor din zilele noastre - nu grăsimile, şi nici caloriile în exces.

Taubes pune în antiteză ştiinţa nutriţională eronată a ultimului secol - la fel de dăunătoare ca a spune că raportul „calorii consumate vs. calorii eliminate" este singurul motiv al îngrăşării -, şi ştiinţa corectă, ignorată în toată această perioadă. În acelaşi timp, autorul dă răspunsuri la cele mai stringente întrebări: De ce unii oameni sunt slabi, iar alţii, graşi? Cum ne influenţează ereditatea şi exerciţiile fizice greutatea? Ce alimente trebuie să mâncăm şi pe care trebuie să le evităm?

„Simţul critic al lui Taubes este atât de ascuţit şi de vehement, încât lectura cărţii sale o să vă schimbe felul în care înţelegeţi caloriile, piramida alimentară şi dieta zilnică."
MEN'S JOURNAL

Sursa: lifestylepublishing.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii