Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Saturn în Balanţă O privire realistă asupra dragostei şi relaţiilor

ro

25 Aug, 2011 00:00 5049 Marime text
saturn.jpgDe pe 29 octombrie 2009 şi până pe 5 octombrie 2012, Saturn, planeta restricţiilor, karmei, responsabilităţii, regulilor care trebuie respectate, supranumită şi „marele malefic" trece prin zodia Balanţei. Ce înseamnă asta, mai exact?

Ei bine, în primul rând, că a venit momentul să ne redefinim relaţiile cu persoanele din jur. Saturn este exaltat în Balanţă - „calităţile" planetei sunt uşor de exprimat în acest semn, într-un mod constructiv. Având în vedere că planeta petrece aproape trei ani în această zodie, mulţi dintre noi, mai ales cei născuţi în semnele cardinale (Berbec, Balanţă, Rac şi Capricorn) vor resimţi această perioadă drept un adevărat „test", în ceea ce priveşte parteneriatele de orice fel, dar în primul rând relaţiile de dragoste. Dar ce are de-a face severul Saturn cu dragostea, când, la prima vedere, acesta este mai degrabă domeniul romanticei Venus, focosului Marte sau visătorului Neptun? Chiar foarte multe, pentru că Saturn ne cere să re-examinăm, la rece, cât de solide sunt bazele pe care ne-am construit relaţia, cât luăm de la celălalt şi cât suntem dispuşi să îi dăm în schimb, adică dacă este vorba despre o relaţie „serioasă" şi echitabilă pentru ambele părţi. Pentru că, dincolo de partea de atracţie fizică, pasiune şi romantism, pentru ca o relaţie să funcţioneze cu succes pe termen lung este nevoie de acceptare a celuilalt aşa cum este el şi de compromis. Acum este un moment în care mulţi dintre cei implicaţi într-o relaţie încep să pună întrebări, destul de neconfortabile şi nepotrivite cu o imagine idealizată a dragostei, dar absolut necesare. Împărţirea puterii într-un cuplu (pentru că Saturn este una dintre planetele care are legătură cu puterea, fiind în general asociată cu imaginea unui mentor, profesor, conducător înţelept) este una dintre principalele teme ale acestor discuţii. În cazul în care răspunsurile nu sunt mulţumitoare, iar relaţia respectivă este dezechilibrată, se produce o ruptură definitivă. Iluziile pe care le aveam despre celălalt se destramă, de aceea, în perioadele în care Saturn trece prin semnul Balanţei au loc multe despărţiri şi divorţuri, unele chiar surprinzătoare.

Un scenariu destul de comun este cel următor: ea şi el se întâlnesc şi se îndrăgostesc. Relaţia lor evoluează fără prea mari suişuri şi coborâşuri, se simt relativ confortabil unul cu celălalt, poate chiar se căsătoresc. În momentul în care realităţile de zi cu zi ale căsătoriei vin să spulbere iluziile pe care şi le făceau unul despre celălalt, urmează o despărţire rapidă şi destul de dureroasă. Constată că, de fapt, lucrurile nu sunt cum îşi imaginau şi că o relaţie implică, printre altele, compromis, diplomaţie, capacitate de a-i accepta defectele celuilalt, disponibilitate de a trece peste propriul orgoliu şi de a împărţi într-adevăr şi bunele şi relele.

Pe de altă parte, dacă partenerii trec cu brio de testul lui Saturn, este foarte probabilă o căsătorie care nu se va destrăma uşor. Este, până la urmă, o lecţie de maturitate, un moment în care semănăm ceea ce am cules.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii