Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Palaz atrage atenţia Drumurile Judeţene nu au răspuns convocării la Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

ro

26 Jan, 2012 17:14 1139 Marime text

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz a convocat în această dimineață Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a evalua situația din județ ca urmare a înrăutățirii vremii și pentru a dispune măsurile urgente care se impun pentru următoarea perioadă.
Claudiu-Iorga Palaz: "Ca urmare a avertizărilor de fenomene meteorologice periculoase, prioritățile noastre sunt alimentarea cu energie și apă potabilă a localităților, motiv pentru care am dispus ca Enel și RAJA să se coordoneze în permanență, monitorizarea cu precădere a cazurilor medicale urgente - femeile însărcinate și bolnavii care necesită dializă - și asigurarea circulației pe drumurile naționale. De asemenea, am cerut ca toate utilajele cu rol în deszăpezire să fie scoase în punctele cheie, pentru a se asigura mobilitatea rapidă la intervenție și am cerut primarilor din județ să limiteze, când situația o va impune, deplasarea microbuzelor școlare, pentru a nu pune în pericol siguranța copiilor. Nu este în regulă însă că Drumurile Județene nu au răspuns convocării, astfel încât să putem asigura coordonarea tuturor instituțuiilor cu rol în gestionarea problemelor care apar ca urmare a viscolului și a căderilor de zăpadă. Pe această cale, fac apel către cetățeni să evite pe cât posibil, odată cu agravarea fenomenelor meteorologice, deplasările în județ.".
Din dispoziția prefectului, toate instituțiile din cadrul CJSU vor raporta din două în două ore situația evenimentelor înregistrate în aria lor de competență, pentru întocmirea situației operative la nivelul județului, ce va fi actualizată pe site-ul www.prefecturaconstanta.ro, la modulul Informări Comandamentul de Iarnă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii