Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Singapore beneficiază de o „pădure" artificială hi-tech

ro

12 Jun, 2012 01:00 2511 Marime text

descopera_1.jpgConform autorităţilor singaporeze, „pădurea" este una cu adevărat revoluţionară.

Un nou parc din acest megalopolis asiatic beneficiază, pe lângă plante adevărate, de un număr de 18 „super-copaci" artificiali, înalţi de aproximativ 50 metri, şi care vor fi mai mult decât o atracţie pentru vizitatori: fiecare arbore va genera energie, va colecta apa de ploaie şi va ventila aerul.

Pentru a genera electricitate, 11 din cei 18 super-copaci vor fi echipaţi cu panouri fotovoltaice care vor transforma lumina solară în energie. Energia rezultată va fi folosită pentru a furniza electricitate şi apă în cadrul sistemului de control al micro-climatului din noul parc ecologic din Singapore.

Copacii vor imita semenii lor naturali şi prin faptul că vor absorbi şi dispersa căldura, oferind în plus vizitatorilor mult-dorita umbră.

descopera_2.jpg


Iniţiativa care a stat la baza acestui proiect revoluţionar aparţine organizaţiei National Parks Board, iar grădina respectivă face parte dintr-un program de reconfigurare a unei noi zone rezidenţiale în Marina Bay, situată în partea de sud a megalopolisului.

Prin darea în folosinţă a grădinii, autorităţile intenţionează să creeze astfel o destinaţie eco-turistică, în loc de o nouă zonă de shopping. Pădurea artificială care se autosusţine va fi deschisă publicului începând cu data de 29 iunie, anul curent.

Sursa: Descopera.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii