Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descoperire inedită Arma secretă pe care o folosea Dobrotici al Dobrogei pentru a-şi ucide adversarii

ro

24 Aug, 2013 16:17 2259 Marime text
Arheologii au descoperit un inel dotat cu o cavitate ascunsă despre care cred că a fost folosită pentru a ascunde otrava ce era folosită pentru crime cu scop politic în Dobrogea secolului al XIV-lea.

Inelul de bronz, ce datează de mai bine de 600 de ani, a fost descoperit în urma excavaţiilor efectuate în zona ruinelor de la Capul Caliacra, unde trăiau aristocraţii dobrogeni în secolul al XIV-lea.

Oficialii bulgari afirmă că în urma excavaţiilor au fost descoperite peste 30 de bijuterii, printre care ornamente de aur, inele de aur şi cercei din perle, însă niciuna nu se aseamănă cu acest inel deosebit.

Inelul este o lucrare de artizanat excepţională, iar cavitatea a fost creată în mod intenţionat, spune Bonnie Petrunova, coordonatoarea excavaţiilor şi totodată director adjunct al Muzeului Naţional de Arheologie din Bulgaria. Petrunova afirmă că inelul ar fi putut fi importat din Italia sau Spania.

Specialista crede că inelul ar fi putut fi purtat pe degetul mic al mâinii drepte a unui bărbat.

Gaura din inel ar fi permis purtătorului să toarne pe ascuns otravă în paharul cuiva cu o simplă mişcare de deget, explică arheologul.

Articolul integral aici: descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii