Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descopera.ro Moartea vine din cer! Cercetătorii au descoperit „o mare surpriză” ce riscă să facă multe victime în 2014

ro

05 May, 2014 09:36 3325 Marime text
Furtunile geomagnetice ar putea influenţa riscul de producere a accidentelor vasculare cerebrale, potrivit unui studiu realizat recent de oamenii de ştiinţă din Noua Zeelandă, informează Reuters.

Mai multe accidente vasculare cerebrale (AVC) se produc atunci când au loc furtuni geomagnetice, afirmă autorii acestui studiu, care recunosc totuşi faptul că nu pot deocamdată să recomande un set de măsuri de protecţie contra acestui fenomen cosmic. Potrivit acestui studiu, realizat pe 11.000 de pacienţi care au suferit un AVC, accidentele vasculare cerebrale s-au produs cu o frecvenţă ce a fost cu aproape 20% mai mare în zilele în care au avut loc furtuni geomagnetice. "Rezultatele au reprezentat o mare surpriză pentru noi ", a declarat coordonatoarea studiului, Valery L. Feigin, cercetător la National Institute for Stroke and Applied Neurosciences, afiliat Universităţii Tehnologice din oraşul neozeelandez Auckland.

"Ceea ce ne-a surprins în mod deosebit au fost intensitatea şi consistenţa efectului pe care furtunile geomagnetice le au asupra riscului de producere a unui AVC, fapt ce sugerează că acest fenomen reprezintă un factor de risc major pentru accidentul vascular cerebral", a adăugat Valery L. Feigin.

Articolul integral pe descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii