Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descopera.ro Cum ne afectează telefonul mobil nivelul fericirii?

ro

10 Dec, 2013 08:58 1781 Marime text
Dacă foloseşti în mod constant telefonul mobil, majoritatea oamenilor din jurul tău vor crede că ai o mulţime de prieteni şi o viaţă socială foarte activă. Cu toate acestea, un nou studiu sugerează că cei care sunt foarte atraşi de telefon au mai puţine şanse a de a fi fericiţi, comparativ cu cei care pot ignora cu uşurinţă un apel sau un mesaj.

Cei care folosesc telefonul foarte des suferă de un nivel mai mare de anxietate şi obţin rezultate mai slabe la ceea ce fac, comparativ cu cei care pot rezista împotriva tentaţiei de a-şi verifica în mod constant mesageria.

La studiu au luat parte mai bine de 500 de studenţi pe care oamenii de ştiinţă i-au monitorizat pentru a vedea cât de mult folosesc telefonul şi modul în care acest obicei le afectează vieţile.

Astfel, specialiştii au descoperit că în loc ca telefonul să îi facă pe oameni să sesimtă mai aproape de prieteni, dispozitivul îi determină pe aceştia să devină mai anxioşi deoarece mulţi indivizi se simt obligaţi să menţină o legătură constantă cu cei de la „capătul celălalt al firului”.

Articolul integral pe descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii