Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descopera.ro Cum au fost construite piramidele egiptene. Ipoteze controversate

ro

08 Apr, 2014 08:19 3147 Marime text
Marea Piramidă de la Giza este singura construcţie care mai există din „Cele Şapte Minuni ale Lumii Antice” descrise de Antipater din Sidon într-un poem în jurul anului 140 î.e.n. Fascinaţia pe care o exercită de mii de ani piramidele asupra oamenilor poate fi explicată nu doar prin dimenisiunile lor impresionante şi tehnica impecabilă a realizării, dar şi prin misterul care le înconjoară.

Observate şi cercetate de mii de ani, mai ales în ultima perioadă, secretele piramidelor ar fi trebuit poate descifrate de mult timp.
Totuşi, nici acum specialiştii nu s-au pus de comun acord asupra unor detalii esenţiale privind aceste monumente. Există diferite ipoteze, toate argumentate ştiinţific, privind modul în care au fost construite.

Competiţie între „beţivii lui Menkaure” şi „prietenii bandei lui Khufu”

Nici măcar la întrebarea CINE le-a construit istoricii nu au un răspuns foarte clar. Desigur, acum ştim că vechea teorie conform căreia sclavii au lucrat la piramide nu este una corectă.

Teoria acceptată aproape în unanimitate spune că piramidele au fost ridicate de muncitori liberi, care au locuit într-un sat special construit pentru ei lângă piramide.

Egiptologii Mark Lehner şi Zahi Hawass cred că între 20.000 şi 30.000 de muncitori au lucrat pe platoul Giza, unde se află cele mai cunoscute piramide din Egipt.

Articolul integral pe descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii