Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:41 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce şi cum să mănânci ca să întârzii îmbătrânirea

ro

31 May, 2012 00:00 1955 Marime text

descopera_1.jpgConsumul de ciocolată poate fi o metodă de a încetini procesul de îmbătrânire, susţin oamenii de ştiinţă din Marea Britanie. Dar nu orice fel de ciocolată...

Specialiştii în biotehnologie din Cambridge au creat o tehnologie care transformă ciocolata într-un tratament anti-îmbătrânire. Adăugându-i un ingredient numit Coco-Lycosome, specialiştii au posibilitatea de a ajuta corpul uman să absoarbă de 20 de ori mai multe molecule de flavanol din ciocolată, un compus care ajută la îmbunătăţirea procesului de oxigenare a pielii şi implicit la încetinirea fenomenului de îmbătrânire.

Specialiştii susţin că adăugarea acestui ingredient face ca o porţie mică de ciocolată să îi permită corpului să absoarbă aceeaşi cantitate de flavanol cât i-ar fi furnizat două batoane de ciocolată.

"Consumul a două batoane de ciocolată pe zi pare o sarcină uşoară, dar nu toată lumea poate să mănânce atât de multă ciocolată. Acum, toţi putem beneficia de valorile intrinseci ale flavonoidelor din cacao, fără a ne compromite sănătatea sau a ne schimba obiceiurile", a declarat dr. Ivan Petyaev.

Ingredientul suplimentar nu modifică gustul sau textura ciocolatei şi deja este gata pentru a fi comercializat.

Orla Hugeniot, de la Nutrition Australia, susţine însă că oamenii ar trebui să obţină flavonoidele din mai multe surse alimentare. "Am prefera ca oamenii să îşi procure necesarul de flavonoide din alte alimente, precum fructele şi legumele, deoarece acestea conţin şi alte elemente nutritive importante şi chiar esenţiale pentru sănătate. Ciocolata are o concentraţie ridicată de grăsimi saturate şi zahăr, ingrediente care ar trebui consumate cu moderaţie, mai ales acum, când există o adevărată epidemie de obezitate", a declarat aceasta.

Sursa: Descopera.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii