Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce provoacă obezitatea? Cum răspunzi la această întrebare prezice ce greutate ai!

ro

02 Jul, 2013 09:11 1894 Marime text
O nouă cercetare arată că greutatea oamenilor poate fi prezisă de credinţa acestora referitoare la cauza obezităţii.

Studiul arată că persoanele care afirmă că principala cauză a obezităţii este lipsa activităţii fizice tind să fie mai grase decât persoanele care consideră că principala cauză este dieta.

„Analiza noastră a luat în calcul mai multe studii şi a dovedit, pentru prima dată, că oamenii au două teorii despre cauza obezităţii, iar aceste credinţe au un efect asupra probabilităţii ca oamenii să fie supraponderali”, subliniază Brent McFerran, autorul studiului şi totodată profesor de psihologie şi de marketing la Universitatea Michigan.

În SUA, peste două treimi din adulţi sunt supraponderali sau obezi. Deşi cercetările sugerează că un stil de viaţă sedentar şi genele joacă un rol în provocarea obezităţii, numeroase dovezi ştiinţifice arată că consumul excesiv de alimente este principala cauză a obezităţii.

Multă lume asociază sportul cu un consum sporit de mâncare, subliniază McFerran. „Sportul poate fi o metodă validă prin care să slăbiţi dacă menţineţi cantitatea de mâncare consumată constantă, însă multă lume nu reuşeşte să facă acest lucru”, spune cercetătorul.

În noul studiu, McFerran şi colegii săi au întrebat 301 de persoane din Coreea de Sud, cu vârste cuprinse între 15 şi 68 de ani, dacă sunt de părere că principala cauză a obezităţii este consumul excesiv de alimente, activitatea fizică insuficientă sau genele.

Jumătate dintre participanţi au afirmat că dieta este principala cauză a obezităţii, pe când 40% au considerat că activitatea fizică insuficientă este adevărata cauză. De asemenea, 8% dintre persoane au dat vina pe gene.

Articolul integral aici: descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii