Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştefan Mihu - „Există bani la buget pentru majorări salariale, iar dacă PSD va ajunge la guvernare, salariul minim va creşte la 1.450 în 2017 şi la 1.750 în 2020”

ro

06 Dec, 2016 00:00 2285 Marime text
Vicepreşedinte al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, fost director al Administraţiei Finanţelor Publice Constanţa, Ştefan Mihu candidează din partea PSD pentru Senatul României. Candidatul PSD a acordat un scurt interviu cotidianului ZIUA de Constanţa, în care vorbeşte despre programul de guvernare propus constănţenilor de către social-democraţi.
 
Sunteţi lector universitar şi vicepreşedinte al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România. Partidul Social Democrat şi-a propus, prin programul de guvernare, consolidarea clasei de mijloc. În ce fel?
 
Ştefan Mihu: În primul rând, trebuie să folosim creşterea economică astfel încât să aducem mai mulţi români în clasa de mijloc. Există bani la buget pentru majorări salariale, iar dacă Partidul Social Democrat va ajunge la guvernare, va creşte salariul minim la 1.450 în 2017 şi la 1.750 în 2020, deci o creştere de 40%. De asemenea, vom pune în aplicare legea salarizării unitare, crescând salariile bugetarilor cu 56% în următorii trei ani. Alte măsuri prevăzute în programul de guvernare vizează eliminarea impozitului pe venit pentru cei cu salarii mai mici de 2.000 de lei pe lună şi reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% pentru cei cu salarii mai mari de 2.000 de lei pe lună. Dacă Partidul Social Democrat va guverna, în următorii patru ani, peste un milion de români vor avea salarii de peste 1.000 de euro şi vor face parte din clasa de mijloc.
 
Care sunt cele mai importante măsuri pe care le aveţi în vedere pentru sectorul public?
 
Ştefan Mihu: În programul nostru de guvernare, am luat în calcul o creştere cu 56% a salariului mediu brut pentru toţi salariaţii din sistemul public, dar şi asigurarea unui fond de premiere de 5% în cadrul tuturor instituţiilor publice pentru stimularea angajaţilor performanţi. Celelalte măsuri prevăd plata tuturor orelor suplimentare şi acordarea unui tichet de vacanţă anual egal cu valoarea salariului minim din acel an. Foarte importantă este însă pregătirea şi profesionalismul celor care activează în sectorul public. De aceea, dorim să implementăm frecventarea cursurilor de formare continuă pentru angajaţii din acest sector. Cursurile vor fi organizate anual pentru toţi salariaţii.
 
Există bani în buget pentru ca toate aceste măsuri să poată fi puse în aplicare? 
Ştefan Mihu: Există. Partidul Social Democrat a crescut salariile bugetarilor între 2012 şi 2015 cu peste 60%. Aşa cum am reuşit să creştem salarii şi am adus România pe creştere economică, aşa vom reuşi şi în 2017-2020 creşteri de 56%. Creşterile propuse de noi sunt bazate pe un model economic solid, prezentat în program, din următoarele surse: Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, programul de investiţii publice, fonduri europene, creşterea economică şi creşterea consumului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii