Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lipsa de transparenţă CV-urile candidaţilor la alegerile parlamentare protejate de lege?! (documente)

ro

10 Nov, 2016 15:07 2732 Marime text
 
În pofida intenţiei nostre de a oferi cititorilor ZIUA de Constanţa cât mai multe informaţii despre aspiranţii la mandatele de parlamentar, protagoniştii „bătăliei electorale“ a demonstrate lipsă de transparenţă. Cu mult timp înainte de a demara campania electorală, am transmis tuturor formaţiunilor politice implicate în scrutinul parlamentar din 11 decembrie anul curent adrese prin care solicitam să ne transmit CV-urile tituror candidaţilor propuşi şi susţinuţi. De altfel, demersul nostru nu reprezintă o premieră. Şi la alegerile locale din vara acestui an am procedat la fel însă, din păcate, reacţia a fost similară.  Atât în iunie, cât şi acum, am avut deschidere doar din partea câtorva formaţiuni politice , numărul acestora fiind extrem de mic. Vă vine să credeţi sau nu, acum, am avut parte şi de răspunsuri total năucitoare. Pentru a se scuti de o muncă în plus şi a nu ne transmite CV-urile candidaţilor, reprezentaţii unei formaţiuni, în speţă UDMR, şi-a motivat lipsa de transparenţă  susţinând că solicitarea nostră „excedează prevederilor Legii nr.544/2001“, iar „datele cuprinse în curriculum vitae sunt date care pot avea caracter personal, ca atare sunt protejate de legislaţia română în vigoare, organizaţia noastră neavând dreptul de a le da publicităţii“.

Totodată, răspuns la obiect, dar partial, la solicitarea noastră a venit din partea organizaţiei judeţene PMP Constanţa.
De asemenea, candidatul independent pentru Camera Deputaţilor, Gheorghe Dinu a oferit presei CV-ul său în cadrul unei conferinţe de presă organizată pentru a-şi lansa candidatura.

Ieri, pe adresa de mail a redacţiei a venit şi  unicul răspuns complet, din partea USR Constanţa.

În contextul prezentat, concluzia nu poate fi decât una: nu au dorit să facă publice CV-urile candidaţilor unui electorat ce nu mai poate fi dus cu zăhărelul şi a devenit din ce în ce mai interesat când vine vorba despre persoanele cărora urmează să le încredinţeze viitorul pentru următorii patru ani. 

Pentru a demonstra demersul nostru puteţi citi în ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa adresele transmise formaţiunilor politice pe care le-am ataşat acestui articol.  

UPDATE, ora 18.38

Precizăm că, în cursul serii, și PSD Constanţa ne-a pus la dispoziţie CV-urile candidaţilor la Camera Deputaţilor şi Senat.

CV-urile primite în urma solicitării ZIUA de Constanța pot fi consultate accesând materialul Aspiranţi la mandate în Parlamentul României. Ce conţin CV-urile lor

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii