Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidaţii PMP Dorel Onaca, Robert Turcescu şi Magda Bistriceanu au început pre-campania electorală în judeţul Constanţa Robert Turcescu - „Constănţenii sunt oameni foarte hotărâţi!” (galerie foto)

ro

31 Oct, 2016 00:00 4173 Marime text
Partidul Mişcarea Populară a început perioada de pre-campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Pentru Senat, va candida Dorel Constantin Onaca, care a mai fost deputat din partea PDSR în perioada 1996 - 2000 şi senator din partea PRM între 2000 şi 2004. În ultimii ani ai mandatului preşedintelui Traian Băsescu, Onaca a fost consilier al şefului statului. În momentul de faţă, este secretar general al PMP.

La târgul din localitatea General Scărişoreanu, comuna Amzacea, judeţul Constanţa, au fost prezenţi, sâmbătă dimineaţă, Robert Turcescu şi Magdalena Bistriceanu, candidaţi din partea PMP la Camera Deputaţilor pentru Constanţa.
 
Populaţia pestriţă din cel mai mare târg al judeţului Constanţa i-a primit cu braţele deschise pe candidaţi, care nu s-au lăsat înfrânţi de temperaturile aproape de zero grade sau de vântul tăios şi au împărţit materiale electorale oamenilor, vorbind cu ei despre problemele pe care le presupune meseria de „mic fermier”, după cum se autodenumesc aceştia.
 
Fostul candidat la Primăria capitalei Robert Turcescu a mărturisit că ştie ce înseamnă să lucrezi pământul în zilele noastre, deoarece şi socrii săi sunt mici fermieri: „Ceea ce se întâmplă astăzi la acest târg este o încercare a comercianţilor din zonă de a evada de birurile impuse de stat. Am întâlnit mici fermieri în acest târg care se plâng de ceea ce înseamnă lipsa de reglementare. Şi socrii mei sunt mici fermieri şi mă întreb cum e posibil ca aceşti oameni care muncesc pământul să-şi vândă produsele în continuare la preţuri de nimic, în vreme ce intermediarii au adaosuri de 300-400%. Asta este o dramă pentru toţi cei care muncesc în momentul de faţă în România”.
 
Candidaţii şi-au prezentat programul de campanie, care cuprinde mai multe puncte, printre care se numără anularea impozitului pe profit pentru familiile de producători agricoli, subvenţii de 100% pentru lucrările de irigaţii din judeţul Constanţa şi subvenţii prin atragerea de fonduri europene pentru construcţia de nave maritime şi fluviale, implicit noi locuri de muncă, dar şi realizarea unei „şosele de coastă” pentru descongestionarea traficului auto pe litoral.

„Judeţul Constanţa este un pământ dăruit de Dumnezeu”

După ce au terminat de discutat cu oamenii prezenţi la târgul din localitatea General Scărişoreanu, Robert Turcescu şi Magda Bistriceanu s-au alăturat negustorilor de la tarabe şi au servit un mic dejun târziu, cu produse tradiţionale româneşti şi pâine proaspătă făcută pe vatră.

Turcescu a glumit că locuitorii judeţului Constanţa sunt mai serioşi decât ardelenii. „Aş spune chiar că (n.r. judeţul Constanţa) este un pământ dăruit de Dumnezeu, care are un capital extraordinar de important: oamenii. Constănţenii, aşa cum îi cunosc eu, vizitând adesea judeţul Constanţa, cum o fac şi astăzi, având şi prieteni constănţeni, sunt oameni aparte. Sunt oameni care, trăind cu marea lângă ei, au un foc lăuntric pe care îi arde. Vor să schimbe lucruri, sunt oameni foarte hotărâţi, sunt oameni cu care, dacă te înţelegi, poate chiar sunt mai serioşi decât ardelenii, dar, în acelaşi timp, au un spirit ca orice trăitor în apropiere de mare, şi anume comerţul în sânge”, a spus candidatul la Camera Deputaţilor Robert Turcescu.

„Comunităţile de aici trăiesc într-o bună înţelegere, ceea ce reprezintă un model pentru întreaga Europă“

Multiculturalitatea Dobrogei a încântat-o pe Magda Bistriceanu, care a lăudat buna înţelegere a diferitelor etnii din judeţul Constanţa şi a susţinut că acestea reprezintă un punct de atracţie al regiunii: „Sunt multe alte lucruri importante care pot ridica economic această regiune. Aici, pe lângă români, sunt şi comunităţi importante de turci, tătari, macedoromâni şi lipoveni care trăiesc într-o bună înţelegere, ceea ce reprezintă un model pentru întreaga Europă. Tocmai acest amestec de culturi poate fi şi cel mai important punct de atracţie al regiunii, pentru că fiecare vine cu ceva deosebit şi original. Aceste lucruri au fost neglijate până acum”.
 
Bistriceanu a mai remarcat că multe dintre problemele cu care se confruntă oamenii de aici pot fi rezolvate nu doar în Parlament, ci şi prin accesarea fondurilor europene. „Multe dintre problemele constănţenilor se pot rezolva aici, pe plan local, dar cele mai importante, cele care ţin de sănătate şi educaţie, de siguranţa zilei de mâine, de bunăstare, trebuie aduse în Parlament sau puse pe masa Guvernului.

Pentru asta sunt dispusă să mă lupt cu oricine şi cu orice. Ştiu că voi fi sprijinită, că vom fi sprijiniţi de cea mai bună echipă, condusă de cel mai important om politic de după 1989, de preşedintele Traian Băsescu. Sunt multe probleme cu fondurile europene, dar acestea pot fi accesate în continuare şi pot rezolva multe dintre probleme locuitorilor judeţului Constanţa. Pentru asta am acceptat propunerea venită din partea preşedintelui organizaţiei PMP Constanta, Claudiu Palaz, sunt aici şi vă stau la dispoziţie. Sper să rezolvăm împreună toate problemele. Ştiu că este greu, dar nu imposibil!,” a declarat Magda Bistriceanu.
 
Înainte să plece de la târg, membrii PMP au susţinut că nu fac promisiuni deşarte, precizând că se vor ţine de cuvânt, ajutându-i pe constănţeni. „Cred şi promit, în calitate de viitor deputat, că mă voi lupta pentru constănţeni, pentru a încerca să schimbăm împreună aceste lucruri. Vin dintr-o generaţie în care mi se pare că trebuie pus în continuare foarte mare accent pe muncă. Şmecheriile, furtul, micile sau mai marile tunuri date de tot felul de indivizi trebuie să înceteze. Altfel, nu mai e nimic de făcut în ţara asta dacă nu punem foarte rapid lucrurile la punct. Iar eu, personal, şi PMP spunem răspicat: vom schimba toată această stare de fapt!”, a încheiat Turcescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii