Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii birourilor celor 556 de secţii de votare din judeţul Constanţa (document)

ro

28 Nov, 2016 00:00 3408 Marime text
Sâmbătă a avut loc tragerea la sorţi computerizată pentru desemnarea preşedinţilor birourilor electorale şi locţiitorilor acestora pentru cele 556 de secţii de votare de pe teritoriul judeţului Constanţa. În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza integral lista acestora.

Potrivit legislaţiei electorale în vigoare, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi locţiitorul acestuia sunt desemnaţi de către Autoritatea Electorală Permanentă, în şedinţă publică, cu 15 zile înaintea datei alegerilor parlamentare. Preşedinţii şi locţiitorii birourilor secţiilor de votare au fost desemnaţi dintre persoanele înscrise în Corpul Experţilor Electorali, cu domiciliul sau reşedinţa în judeţul Constanţa, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reşedinţei de sediul secţiei de votare, precum şi pe baza criteriului studiilor absolvite.
 
Corpul Experţilor Electorali este o evidenţă permanentă a persoanelor care pot deveni preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare sau locţiitori ai acestora, înfiinţată, gestionată şi actualizată de către Autoritatea Electorală Permanentă. Vă reamintim că 629.648 de constănţeni sunt înscrişi pe listele permanente în cele 556 de secţii de votare din judeţul Constanţa. 581.981 de alegători figurează ca posesori de cărţi de identitate. 47.667 de alegători cu drept de vot au acte de identitate model vechi sau alte tipuri de documente. Alegerile parlamentare vor avea loc pe 11 decembrie.

Instruirea preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor secţiilor de votare de către reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente va avea loc pe 5 decembrie, la Sala Sporturilor din municipiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii