Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunţuri 18 aprilie 2012

ro

18 Apr, 2012 13:38 1736 Marime text

cruce.jpgSoţia, copiii şi rudele apropiate anunţă cu durere încetarea din viaţă a celui ce a fost Moroianu Gheorghe. Trupul neînsufleţit este depus la Casa Mortuară Niculescu. Înmormântarea va avea loc astăzi, ora 11.00. Dumnezeu să-l ierte!

Asociaţia „Dobrogea - istorie şi civilizaţie“ deplânge trecerea în nefiinţă a academicianului Florin Constantiniu (născut în 1933, la 8 aprilie), membru de onoare al Asociaţiei şi un susţinător al eforturilor acesteia de afirmare şi dezvoltare pe tărâmul cunoaşterii.
Florin Constantiniu va rămâne un nume de referinţă al ştiinţei istorice româneşti, apreciat de specialiştii din ţară şi de peste hotare şi binecunoscut tuturor pasionaţilor de istorie din România. Cercetările sale au îmbrăţişat probleme majore ale istoriei naţionale, de la cele ale perioadei medievale la cele ale trecutului recent, concretizându-se în contribuţii valoroase, care au marcat istoriografia românească a ultimilor 55 de ani. Între acestea se înscriu monografiile, ediţiile de surse istorice şi studiile consacrate unor momente critice ale istoriei României cum ar fi Al Doilea Război Mondial şi perioada postbelică, în special, care au contribuit decisiv la o mai bună cunoaştere a unei perioade atât de complexe. Remarcabilă este, în acelaşi timp, încercarea distinsului academician de a realiza o „istorie sinceră“ a poporului român, efort soldat cu apariţia unei sinteze de referinţă, astăzi, atât pentru specialişti, cât şi pentru publicul larg. Membrii asociaţiei „Dobrogea – istorie şi civilizaţie“ l-au cunoscut pe academicianul Florin Constantiniu ca pe un om profund devotat muncii sale, desfăşurată fără încetare, modest, gata oricând a veni în ajutorul mai tinerilor colegi, ideilor şi proiectelor acestora. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii