Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pivot Noir - Somelierul tău personal dă #trendrose2015 Vinul.ro te împrietenește vara aceasta cu vinurile rose

ro

28 May, 2015 00:00 8261 Marime text


Se apropie vara, sezonul estival îmbie la degustarea preparatelor din pește sau fructe de mare. Mulți dintre noi se confruntă cu aceeași întrebare: ce fel de vin se poate asorta la astfel de preparate? Să fie un Chardonnay sec, elegant? Să fie un riesling delicat? Cu ce se „asortează“ un vin rose de calitate, care să inunde simțurile și să gâdile papilele gustative?

Nu toate restaurantele au avantajul ca din echipa lor să facă parte un somelier bine pregătit. Dar îl poți avea pe al tău, în propriul buzunar. De luna aceasta, aplicația „Pivot Noir - Somelierul tău personal“, este disponibilă pe AppStore și GooglePlay și anunță lansarea primei campanii de promovare a vinurilor rose pentru cei interesați de cele mai bune astfel de vinuri în sezonul estival 2015. Pivot Noir - Somelierul tău personal este o aplicație creată de Tudor Bălan, Este un modul isteț, util şi fun în care nu doar că găsești meniul de vin al unui restaurant, dar poți căuta un vin după criterii clare şi corecte, începând de la culoare, soi şi producător, până la asocieri culinare. Aplicaţia este destinată să îi ajute pe consumatori să găsească vinurile preferate sau să afle despre unele mai puțin cunoscute, sugestii de asortare vin-mâncare, informații despre crame și despre restaurante sau magazine specializate. O serie de scurte filmuleţe de prezentare - formulate simplu, amuzant şi convingător - va fi publicată în reţelele sociale şi pe platformele video, purtând hashtag-ul campaniei: #trendrose2015. Vinurile au fost selectate împreună cu editorii publicaţiei de specialitate Vinul.Ro şi nu constituie o lista exhaustivă, ci una de sugestii delicioase de vinuri autohtone şi din import, realizată în beneficiul amatorilor de rose care vor să ştie ce beau în această vara. Filmuleţele au fost realizate în cooperare cu autorul cunoscutului blog Vulpescu.eu, din dorinţa de a promova cultura vinului rose către publicul de interes generalist, şi nu doar către cunoscători.
 
În cadrul campaniei, vor fi publicate câte două filme pe săptămâna - lunea şi joia. Cei interesaţi le pot găsi căutând după hashtag-ul #trendrose2015.
 
Aplicația Pivot Noir este susținută de Vinul.Ro, singura revistă despre vin publicată lunar în România. Cu o vechime de nouă ani în mediul online și de şapte ani în forma tipărită, Vinul.Ro reunește cea mai mare comunitate a iubitorilor de vinuri din România. Este organizatorul evenimentului anual „Premiile de Excelență Vinul.Ro”, care oferă o judecată imparțială a unui juriu internațional asupra calității vinurilor disponibile în țara noastră. Vinul.Ro este și inițiatorul mișcării culturale de promovare a soiurilor autohtone românești „Cercul de Fetească”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii