Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacol pe mare

ro

15 Aug, 2013 15:48 2312 Marime text
Spectacol total pe mare și pe uscat. Comandamentul Flotei a organizat la Constanța o desfășurare impresionantă de forțe pentru a marca Ziua Marinei. Cei mai buni militari și marinari ai Forțelor Navale au încântat miile de spectatori strânși pe faleza de la Cazino cu exerciții de război. Iar pe apă s-au aflat cele mai performante nave militare pe care le deține Romania.
 
Ceremoniile au început cu arborarea pavilionului, geacului și a marelui pavoaz, în acordurile Imnului național și pe fundalul celor 21 de salve de tun, salutul marinăresc în zi de sărbătoare.
Publicul a gustat din plin aplicațiile militare executate cu muniție de manevră. Marinarii au simulat scene de război autentic. S-au folosit armele sofisticate de pe fregate și s-au simulat atacuri din aer, de pe mare și de pe uscat.
 
În acțiune au intrat și scafandrii militari, care au intervenit pe mare coborând din elicoptere.
De la ceremonie nu putea lipsi Zeul Neptun, însoțit de nimfe, frumoasele mării. Și pentru ca spectatcolul să fie total, studenții Academiei Navale s-au întrecut în măiestrie în jocuri specifice marinărești. Alături de șefii Forțelor Navale, la tribuna oficială s-au aflat ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa și cel al Internelor, Radu Stroe.
 
„Ați executat în ultimii ani, cu profesionalism și hotărâre, multe misiuni internaționale care v-au făcut cunoscuți în lume printre aliați și parteneri”, a declarat Mircea Dușa, ministrul Apărării Naționale.
 
 Din rândul autorităților locale nu a lipsit de data aceasta Radu Mazăre, care a venit costumat în marinar și însoțit de două tinere ... marinărese!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii