Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Proiect în premieră națională, implementat la Tulcea

ro

22 Sep, 2014 13:16 1782 Marime text
Este cea mai importantă realizare a administrației județului Tulcea, care va fi aplicată în 38 de unități administrativ teritoriale, din care 34 pe raza județului Tulcea și patru pe raza județului Constanța. Instrumentul financiar „Investiții Teritoriale Integrate”, va aduce beneficii populației din această zonă și nu numai. La momentul de față, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Delta Dunării și-a început activitatea și deja a stabilit o serie de priorități investiționale, pe domenii.
În ceea ce privește educația, au fost discutate principalele direcții de acțiune – pentru atragerea de fonduri europene. Președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu, își dorește ca la nivelul județului Tulcea, toate unitățile de învățământ să fie reabilitate și dotate la standarde europene.  De asemenea, sunt luate în calcul investiții pentru dezvoltarea unui sistem de teleeducație, dar și realizarea de unități școlare de tip „after-school“, la școala din Luncavița și la cea din Valea Nucarilor. Printre priorități se numără reabilitarea grădinițelor din Jijila, Sarichioi, Malcoci, Corbu, Babadag,  Măcin și Tulcea. În ceea ce privește realizarea unor grădinițe noi, sunt luate în calcul localitățile Somova, Văcăreni, Mihail Kogălniceanu, Mihai Bravu, Jijila, Sf. Gheorghe, Frecăței, Murighiol, Valea Nucarilor, I.C. Brătianu, Tulcea și Babadag.
Reamintim că luna trecută, 11 primării din județul Tulcea au primit microbuze școlare pentru transportul elevilor din localitățile din mediul rural.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii