Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Cristian Cîrjaliu are planuri mari pentru Lazu și Agigea

ro

25 Aug, 2013 12:40 3682 Marime text
Locuitorii din Cartierul Eroilor din comuna constănţeană Agigea, dar și cei din cartierul de tineri din Lazu vor avea curent electric. Primarul Cristian Cîrjaliu a discutat în urmă cu o săptămână cu reprezentanții ENEL la București, pentru a putea începe racordarea la energia electrică. În aproximativ două luni, lucrările vor fi demarate, iar până în decembrie 2013, peste 500 de locuințe vor avea curent.
 
În cartierul Eroilor din comuna constănţeană Agigea locuiesc peste 800 de persoane. În aproximativ un an de zile, cei care și-au cumpărăt teren în acest cartier au fost racordaţi la apă, străzile au fost pietruite şi au fost amplasate borduri. Lipsea, însă, curentul electric.
 
„Pentru Cartierul de Tineri din localitatea Lazu am avut săptămâna trecută o discuție la nivelul de Agenție Națională de Reglementare a Energiei Electrice la București și acolo am stabilit împreună cu distribuitorul de energie electrică, cu ENEL, următorii pași pentru a putea racorda aproximativ 500 de locuințe din localitatea Agigea și Lazu. Astfel avem 170 pe localitatea Lazu, cartierul de Tineri și restul de 330 pe localitatea Agigea, în cartierul Eroilor.”, a declarat primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu.
 
Aceste rețele noi respectă toate prevederile legale.
 
„În maxim două luni de zile se va demara toată procedura de executare a acestor lucrări și eu cred că până în decembrie 2013, în casele oamenilor din aceste cartiere vom avea curent.”, a mai spus primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu.
 
Lucrările de racordare au fost întârziate de o serie de probleme pe care le-a avut ENEL. Investiția pentru alimentarea cu energie electrică a Cartierului Eroilor din Agigea se ridică la aproximativ 400 de mii de lei, iar pentru Cartierul de tineri din Lazu, administraţia locală a alocat 150 mii de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii