Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Traian Băsescu are liber pe mare

ro

16 Aug, 2013 16:37 2559 Marime text
Traian Băsescu și-a reînoit brevetul de comandant de navă la Constanța. Îmbrăcat în uniformă, șeful statului a recunoscut că are emoții. Testul a fost susținut pe un simulator de navigație. Traian Băsescu a ajuns vineri dimineaţă la Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale pentru a-și reconfirma brevetul de comandant de navă.  După un test de aproape 4 ore petrecute în simulatorul de navigație, președintele a ieșit cu brevetul reînoit.

“Partea de test, după familiarizarea cu sistemele electronice de navigație a simulatorului, a fost scoaterea navei din Portul Rotterdam și ancorarea ei în zona de ancoraj, după ce am aflat că armatorul nu are prea mulți bani și vrea să scoată o navă de 260 m fără remorchere. Am reușit să o scot fără să o lovesc, iar armatorul e mulțumit”, a declarat Traian Băsescu.

Acum acesta poate conduce orice tip de navă cu un tonaj mai mare de 3 mii de tone. Instructorul președintelui susține că șeful statului s-a comportat exemplar în timpul testului și că este un cursant de elită.

“Se comportă ca orice comandant de cursă lungă care vine la o reconfirmare, chiar este foarte interesat, o face cu drag și se simte ca acasă. L-am pus cu mana să facă planningul voiajului […] deci, toate îndemânările care un comandant de cursă lungă le-a deprins”, a declarat Gheorghe Dragomir, expert instructor.

În timpul testului, președintele a purtat șapca de comandant de pe nava Biruința.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • EMIL 01 Sep, 2013 21:13 Pentru "Ziua" de Constanta Si un pusti scoate o nava din port cand se lucreaza pe computer. In realitate numai pilotul face manevra navei pentru siguranta si nu comandantul navei avand in vedere factorii de vant, deriva etc. La simulator nu este nevoie sa stai 4 ore pentru un examen. Probabil a fost necesar pentru d-ul Presedinte sa mai repete ceva probleme. Oare numai simulatorul este singurul examen pentru reconfirmarea brevetului ? Probabil, numai pentru Presedintele tarii. "Ziua" de Constanta poate se mai documenteaza." L-am pus cu mana să facă planningul voiajului...". fiti va rog mai expliciti si va rog si traduceti-mi cum sa inteleg expresia "L-am pus cu mana sa faca...". D-nul Comandant Dragomir niciodata nu ar folosi o asemenea expresie caraghioasa. Cu respect, Emil