Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Orientare în noapte

ro

21 Aug, 2013 09:43 2412 Marime text
Echipați cu o hartă și cu o lanternă, participanții concursului Navo Pontiva au răspuns unei noi provocări. Aproape de miezul nopții, zeci de elevi au avut de parcurs un traseu prestabilit în Tabăra din Năvodari. Viteza cu care au reuşit să ducă la final provocarea a cântărit mult la punctajul final.

Elevii care participă la concursul național Navo Pontica, organizat de  Școala Tudor Arghezi din Năvodari, trebuie să dea dovadă de multe îndemânări. Orientarea în spațiu, folosirea hărții și forma fizică au fost doar o parte din abilitățile de care au dat dovadă copiii marți seara.  Aceștia au fost nevoiți să parcurgă un traseu prestabilit de către profesori într-un timp cât mai scurt.

“În această seară se desfășoară o probă care se numește orientare sportivă de noapte și așa cum îi spune și numele, este o probă sportivă dar imiplică și perspicacitate și inteligență și orientare și mult exercițiu. Copiii trebuie să parcurgă un anume traseu prestabilit și trebuie să găsească puncte fixe”, a declarat profesorul Ilie Bratu, cordonator concurs.

Copiii au fost ajutați atât de lanternele cu care erau echipați cât și de lună, care a luminat în toată splendoarea sa. Elevii au fost împărțiți pe categorii de vârsta, dar proba a fost la fel de provocatoare pentru orice copil. Pentru a încuraja elevii, la această proba au participat și profesorii. 90 de elevi din 15 județe ale țării participă la concursul Navo Pontica ce se va desfășura până la finalul acestei săptămâni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii