Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Navodari, Dascăli francezi, în vizită la Năvodari

ro

25 Nov, 2013 17:40 2080 Marime text
Elevii școlii Tudor Arghezi au avut prilejul să își exerseze cunoștințele în limba franceză discutând cu doi profesori din orasul Brest. Dascălii se află la Năvodari printr-un proiect ce urmărește formarea profesorilor de limbă franceză. Cum sunt elevii francezi, cum se desfășoară o oră de studiu sau cum este sistemul de învățământ din Franța, sunt doar câteva dintre curiozitățile elevilor școlii Tudor Arghezi. Pentru toate întrebările au venit cu răspunsuri cei doi dascăli din Franța.
„Așa ca și voi, sunt elevi care ascultă, care înțeleg și învață dar sunt și elevi care nu sunt atenți. Cred că așa se întâmplă peste tot”, a declarat Joelle Thoulouzan, formator.
De ce au ales dascălii țara noastră?! Datorită faptului că limba franceză este, de mult timp, un obiect de studiu în școlile românești.
„Sunt foarte mulți români care au învățat limba franceză ca și prima limbă străină de studiu. Literatura a demonstrat că foarte mulți români iubesc franceza”, a mai spus Joelle Thoulouzan, formator.
Cei doi dascăli au ajuns la Năvodari prin intermediul unui proiect ce urmărește pregătirea profesorilor de limbă franceză.

„Fac parte dintr-o asiciație de voluntariat de la Brest [...] doamna Joelle este chiar vicepreședinta asociației [...] știți că Constanța este înfrățită de mult timp cu orașul Brest, și în virtutea acestei înfrățiri, colaborează de 14 ani. Dumnealor au venit pentru un stagiu de perfecționare și de formare al profesorilor de limbă franceză și este a 14-a ediție [...] s-a desfășurat la Casa Corpului Didactic. I-am invitat pentru a colabora de acum încolo ... deci, de câte ori vor veni să avem o colaborare fructoasă, să vadă și copiii noștri că franceza e vie. Pe elevi îi ajută pentru că au contact direct cu limba vorbită”, a declarat Adriana Pătrașcu, profesoară de Limba Franceză la ȘcoalaTudor Arghezi din Năvodari.
Prin acest proiect, dascălii de peste hotare speră ca elevii din Năvodari să devină mai interesați de cultura franceză.
„Cred că este o mare diferență între sistemul de învățământ francez și cel românesc, dar consider că peste tot copiii sunt la fel, de asemenea și dascălii [...] împreună putem realiza un proiect, să învățăm o limbă străină și noi de asta suntem aici”, a mai spus Joelle Thoulouzan, formator.
Dascălii francezi speră să se reîntoarcă la Școala Tudor Arghezi  și anul viitor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii