Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Zăpada nu este o problemă pentru Tulcea

ro

16 Dec, 2013 13:40 2654 Marime text
Prima zăpadă care a căzut nu a luat prin surprindere autoritățile tulcene. Echipajele de deszăpezire cu materialele necesare au fost pregătite și au ieșit în stradă pentru a fluidiza traficul. Nici cazuri de gripă nu s-au înregistrat până astăzi, deși temperaturile de afară au scăzut simțitor.
 
Săptămână trecută, primarul Constantin Hogea, anunța că județul Tulcea este pregătit cu toate materialele necesare pentru deszăpezire. La nivelul municipiului s-a intervenit cu toate cele 14 utilaje ale Societăţii Servicii Publice, fiind deszăpezite toate drumurile. Și digurile împotriva inundațiilor din Delta Dunării au fost verificate, iar pericolul este exclus. Pentru această iarnă, municipalitatea are la dispoziție pentru drumurile naţionale aproape două mii de tone de amestec de sare şi nisip la cele şase secţii de deszăpezire, iar utilajele sunt în număr de 25 dintr-un necesar de 35. Nici cazuri de îmbolnăvire nu s-au înregistrat, având în vedere temperaturile scăzute de afară.
 
„Campania de vaccinare împotriva gripei a fost demarată de la începutul lunii, de când au ajuns la Tulcea primele 8500 de doze de vaccin. Din prima raportare a medicilor de familie avem peste 1700 de persoane din grupele de risc imunizate până în prezent şi campania se derulează fără probleme. Mai ales că nu mai sunt cazuri de persoane care să refuze vaccinarea“, a declarat Laurenţia Militaru, director al Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea.
 
În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii, vor fi imunizaţi pacienţii cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii