Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Velierul „Adornate” participă la o Regată ce are loc în Mediterană

ro

28 Sep, 2013 18:25 3497 Marime text
Construită în anul 1997 și recondiționată în 2006, goeleta „Adornate” este o nava proiectată special pentru iubitorii luxului și ai aventurilor inedite pe mare. Cu o ținută extrem de elegantă și impunătoare, „Adornate” este prima navă din România care participă la o competiție de o asemenea anvergură, alături de 28 de vase din toate colțurile lumii. Și a câștigat deja, două premii. 
Pentru a le aduce turiștilor străini puțin din atmosfera din România, cei de pe vas i-au întâmpinat cu bucate tradiționale românești, dar și cu băuturi autentice.
 
 „Adornate” își propune să atragă toate privirile și la competiția velierelor ce va avea, anul viitor, la Marea Neagră și care va ajunge și în România. Iubitorii unui astfel de eveniment ar trebui să știe că pe lista celor patru porturi de pe traseul Regatei se înscrie și Portul Constanța, iar la competiție va fi prezent și bricul Mircea.
 
 „ Abia aşteptăm să venim la Constanţa anul viitor, pentru Regata Mării Negre. Mai aveam nevoie de câteva porturi şi ne bucură că putem veni în acel port unde nu am fost niciodată.” a declarat organizatorul croazierei.
 
Concurența se anunță spectaculoasă, cu patru nave-școală rusești alese chiar de președintele Vladimir Putin, un împătimit al luxului pe apă.
 
“Va fi pentru prima dată când România o să vadă, la ea acasă, ce înseamnă o asemenea paradă a velierelor de epocă şi a ambarcaţiunilor tradiţionale cu vele. O asemenea Regată a atras întotdeauna foarte mulţi turişti.” a afirmat Doru Catălin Todoran, comandantul velierului.
 
Regata va avea loc, anul viitor, pe parcursul lunii mai, iar pe 24 mai, spectacolul eleganței și al luxului va fi etalat în fața turiștilor, chiar la Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii