Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Vaccinarea copiilor naște polemici

ro

03 Sep, 2014 16:19 1626 Marime text
Vaccinul împotriva virusului Hepatitei B va ajunge, în cursul zilei de astăzi, la Constanța, iar mâine începe imunizarea nou-născuților. Ministerul Sănătății a alocat două mii de doze pentru unitățile sanitare de la malul mării. Părerile privind vaccinarea sunt însă, împărțite, în rândul părinților.

Sute de micuţi au fost externaţi din maternităţile din judeţ fără să le fie administrat vaccinul împotriva Hepatitei de tip B, deoarece serul a lipsit încă din luna iunie a acestui an. Acum, Ministerul Sănătații a alocat 2.000 de doze pentru spitalele și clinicile de la malul mării astfel că poate începe procesul de imunizare.

“Vaccinul va sosi în cursul zilei și va fi distribuit în județ, la maternități”, ne-a declarat dr. Mihaela Dinisov, director adjunct Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța.

Părinții trebuie să se adreseze medicilor de familie, care vor realiza împreună cu specialiștii epidemiologici schema de tratament pentru copilași. Vaccinul împotriva Hepatitei B se administrează nou-născuților de o zi sau celor de câteva zile care nu au beneficiat până acum de doza preventivă, iar medicii spun că are reacții adverse minime.

“Noi nu am avut semnalate cazuri de reacții adverse la acest vaccin”, a precizat dr. Mihaela Dinisov.

Cu toate acestea, însă, nu toate mămicile sunt de acord cu vaccinarea copiilor.

“Mi-e frică pentru că au fost cazuri de reacții adverse și nu aș mai vaccina copilul”, ne-a spus o tânără mămică.
“Au fost multe cazuri de reacții adverse. Sunt mulți doctori care recomandă să nu se mai facă acest vaccin”, a precizat o persoană de vârsta a treia.
“Mă tem ca să fac acest vaccin copilului”, ne-a transmis un părinte.
“Eu cred că este în regulă. Chiar voi duce copilul la vaccinat”, ne-a zis un alt părinte.

Vaccinul împotriva Hepatitei B este inclus în calendarul naţional de imunizare al Ministerului Sănătații şi este gratuit.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii