Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Uniformă opțională

ro

19 Sep, 2014 18:57 2679 Marime text
 
Uniforma școlară continuă să fie opțională pentru mulți eleviconstănțeni. Deși legea Educației prevede ca aceştia să poarte un semn distinctiv al unității școlare, o parte dintre părinți nu țin cont de acest aspect, iar directorii închid ochii. Fiecare unitate de învățământ este obligată să menţioneze printr-un regulament de ordine interioară vestimentația elevilor sau după caz, ecusonul sau un semn distinctiv.

“Profesorii, cadrele didactice pot stabili dacă au o uniformă sau vor purta semne identitare, cum ar fi un ecuson sau alte accesorii vestimentare astfel încât să identifice sau să poată fi identificat copilul ca aparținând acelei entități școlare”, ne-a declarat Cristina Ivan, purtător de cuvânt ISJ Constanța.

Conducerea Colegiului Național “Mircea cel Bătrân” a decis ca elevii să poarte ca semn distinctiv o cravată cu însemnele unității de învățământ. „Noi am introdus o ținută vestimentară în care un singur element este comun: cravata care are blazonul liceului. În rest, vestimentația elevilor trebuie să fie sobră. Sunt prevăzute și sancțiuni în regulamentul de ordine internă, dar credem că este mai bună convingerea, până a ajunge la sancțiuni”, ne-a spus Vasile Nicoară, director Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”.Chiar și așa, problema uniformelor în școlile românești este departe de a fi rezolvată.

Unii profesori lasă exigența deoparte și acceptă ca elevii să vină în ce haine doresc, atât timp cât au o ținută decentă, în alb sau albastru. Uniforma școlară este importantă și în ceea ce privește siguranța elevilor, fiind mai ușoară identificarea acestora de către polițiști. „Între Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța și Inspectoratul Școlar Județean există un protocol semnat pentru asigurarea siguranței elevilor.

Se asigură paza, ordinea și liniștea publică atât la intrarea cât și la ieșirea de la ore”, a precizat Carmen Șerbănescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.În primul semestru al acestui an, Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învățământ Superior afirma că introducerea uniformelor în școli trebuie decisă exclusiv de elevi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii